Sportolnál? Igazodj a vérnyomásodhoz!

Forrás: Thinkstock -
szívderítő vérnyomás sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számos tudományos vizsgálat eredménye bizonyította, hogy a rendszeres testmozgás és a magas vérnyomás fordított összefüggésben állnak egymással. Nem mindegy, hogy magas vagy alacsony a vérnyomásod, hiszen aszerint kell mozognod!

A rendszeres mozgás hosszú távon kedvezően befolyásolja a vérnyomás alakulását, és kedvezően hat az egyéb érrendszeri rizikófaktorokra: többek között a cukoranyagcserére is jó hatással van, növeli a stresszel és a depresszióval szembeni állóképességet, javítja az életminőséget.

Forrás: Thinkstock

A mozgás és a magas vérnyomás szempontjából két csoportot különíthetünk el, és mindkettőhöz másféle mozgásprogramot kell beállítani. A lehetőségeket elolvashatja a Szívderítő.hu cikkében.

A nitrát csökkenti a vérnyomást: Ezért igyál céklaléthttp://www.life.hu/drlife/20150703-szivderito-a-nitrat-csokkenti-a-vernyomast-ezert-igyal-ceklalet.htmlEgy friss vizsgálat újabb bizonyítékokat szolgáltatott arra, hogy az élelmi nitrátoknak vérnyomáscsökkentő hatása van. Ezt normális vérnyomású pácienseknél már dokumentálták, ám most a vérnyomáscsökkentő hatást a magas vérnyomással élőknél is diagnosztizálták.Dr. LifeThinkstockHogyan és hányszor? Így működik az otthoni vérnyomásméréshttp://www.life.hu/drlife/20150703-szivderito-otthoni-vernyomasmeres-hany-alkalomra-van-szukseg.htmlA magas vérnyomás gondozásának jelenlegi irányelveiben nincsenek olyan ajánlások, amelyek alapján optimális ütemtervet lehetne javasolni az otthoni vérnyomásmérésre.Dr. LifeThinkstockEgyes ételtároló dobozok árthatnak a vérnyomásnak!http://www.life.hu/drlife/20150115-szivderito-bizonyos-eteltarolo-dobozok-arthatnak-a-vernyomasnak.htmlEgy koreai vizsgálat szerint a konzervdobozok és italos dobozok belső műanyag bevonatában található Biszfenol-A vegyület a szervezetünkbe kerülve emelheti a vérnyomásunkat, ez pedig akár veszélyes is lehet.Dr. LifeThinkstockGyakran nézel a pohár fenekére? Egekbe szökhet a vérnyomásodhttp://www.life.hu/drlife/20141017-alkohol-borozas-szivbetegseg-magas-vernyomas-osszefuggesei.htmlMeghitt, esti iszogatás közben lecsúszik egy-két pohár bor? Gyakrabban néztek a haverokkal a pohár fenekére? Ha korábban bármi gondod volt a szíveddel, nem árt vigyáznod.Dr. Life--Amikor gyakran konzerv a vacsora - így hat a vérnyomásrahttp://www.life.hu/drlife/20141006-a-keszetelek-natriumbenzoat-tartalma-negativ-hatasok.htmlA készételek, a konzervek fogyasztása, bár nagyon kényelmes, nagy mennyiségben károsak az emberi szervezetre. Különösen a vérnyomásra hatnak, így a szívre is.Dr. LifeOrigoMagas vérnyomás: a legveszélyesebb tünet a várandósság alatthttp://www.life.hu/drlife/20140801-a-magas-vernyomas-az-egyik-legveszelyesebb-tunet-a-varandossag-alatt.htmlA magas vérnyomás az egyik legveszélyesebb tünet a várandósság alatt, az utolsó hetekben pedig rendkívül kritikussá válhat a kismama állapota. A baba egészségét is kockára teheti a magas vérnyomás, és néha nincs más választás, mint mielőbb megszüntetni a veszélyes helyzetet. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.