Egy svájci klinikán vetetett véget életének egy 75 éves hölgy. Bár egészséges volt, nem akart tovább élni.

Gill Pharaoh nem szeretett volna magatehetetlen idős nő lenni, aki nem tud egyedül boldogulni az életben, és mások terhére van. Úgy döntött, inkább meghal, mielőtt elérné ezt az állapotot. A teljesen egészséges 75 éves nő férjétől, John-tól engedélyt kapott arra, hogy véget vessen életének. Gill bejelentkezett a baseli Lifecircle klinikára, és beadatott magának egy halálos adag altatót. 

IllusztrációForrás: Thinkstock

A nő idősek otthonában dolgozott ápolónőként, és látta, milyenek lesznek öregkorukra az emberek. Eldöntötte, ő nem akar igazán öreg lenni.

"Nem akarom, hogy az emberek úgy emlékezzenek rám, mint a bevásárlókocsit az utcán tologató öregasszonyra. Olyan sok barátom van, akiknek a párja teher, én nem akarok az lenni soha" - nyilatkozta korábban Gill.

25 éve alkottak egy párt Johnnal, aki elkísérte utolsó útjára, Svájcba. Mielőtt Gill meghalt, sétáltak egyet Basel óvárosában, és a Rajna partján vacsoráztak.

"Minden nyugodt volt és csodálatos. Mindketten erre vágytunk. Gill már évek óta így tervezte az életét, nem akartam elrontani az estét azzal, hogy rázúdítom az érzelmeimet" - mondta John a Mirrornak