II. Margit dán királynő már többször került támadások kereszttüzébe káros szenvedélye miatt, a legutóbb napvilágot látott fotó azonban mindenen túl tesz.

Margit királynő sosem törődött sokat az őt és káros szenvedélyét illető kritikákkal. A 75 éves dán uralkodónő, akit többen „hamutartó királynőnek" és „halálos példaképnek" gúnyolnak, a legutóbbi fényképek szerint unokái, köztük a 8 éves Izabella és a 4 éves Vincent mellett gyújtott cigarettára a királyi család nyári rezidenciája, a Grasten-palota kertjében.

Forrás: AFP/Henning Bagger

Margit királynőt már többször támadták káros szokása miatt, leszokni azonban soha nem akart a dohányzásról. Korábban egy svéd napilap sérelmezte, amiért egy idősek otthonában tett látogatása során az asztmás lakók mellett gyújtott rá.

Hagyjuk, hogy az emberek meghaljanak a dohányzás miatt, ha akarnak. Ez az ő dolguk" - mondta az ügy után Margit királynő férje, az ex-dohányos Henrik herceg.

6 elképesztő változás, ami vár rád, ha leteszed a cigit
Elgondolkoztál már azon, milyen hatással van a dohányzás például a hajadra, a bőrödre, a fogaidra? Ha leteszed a bagót, egyes elváltozások viszonylag hamar helyreállnak, eltűnnek. Íme, néhány meggyőző példa, amiért megéri tisztán élni.