Az éhenhalás veszélye fenyegeti az egykori modellt

Forrás: Youtube -
betegség veszély modell halál gyomor fogyás étel táplálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 32 éves Lisa Brown két év alatt 25 kilót fogyott, így most a gyomrába vezetett csövön keresztül próbálják táplálni, hogy ne haljon éhen.
Lisa Brown Forrás: Youtube

Az egykori modell egy ritka betegségben szenved, ami miatt nem tud szilárd ételt enni. Az emésztőrendszeri rendellenességnek eddig nagyjából 400 dokumentált esete van: háromból egy végződött halállal.

Az SMA egy ritka gasztro-vaszkuláris betegség. Lisa vékonybele beszorult két artéria közé, ezért nem tud emészteni. Ezen felül a gyomra sem működik rendesen, gasztroparézise van, azaz a gyomra nem ürül ki megfelelően.

„Vibráló, társaságkedvelő, egészséges lány voltam, most pedig állandó fájdalmaim vannak, mindig másokra kell támaszkodnom, és alig mozdulhatok ki a házból” - mondta a lány, aki sokáig nem is gondolta, hogy beteg. „Először észre sem vettem, hogy fogytam, csak, hogy kevesebbet eszek a szokásosnál. Aztán egyszer csak rádöbbentem, hogy valami történik velem, és cselekedni kell. Féltettem az életemet.”

Forrás: Youtube

Lisa kevés időre mozdul ki otthonról, de sokszor már azt sem teszi szívesen, ugyanis lépten-nyomon beszólnak neki az emberek: „Egyél egy kis sajtburgert”, „Hogy tudod így éheztetni magad?” - hallja minden alkalommal az emberektől.

A lány több műtéten esett át, de eddig semmi nem segített. Most csövön keresztül próbálják bejuttatni azokat az alapvető tápanyagokat, amelyek elengedhetetlenek a túléléshez.

„Félek, hogy rosszabbodni fog az állapota, tehetetlennek érzem magam. Csak annyit tudok tenni, hogy nap mint nap mellette állok” - mondta férje, a 32 éves Patrick Brown.

Magyar tudósok kiderítették, hogy miért vagyunk önzőekhttp://www.life.hu/drlife/20150828-magyar-kutatok-sikererol-cikkeznek-a-kulfoldi-szaklapok.htmlVilághírű felfedezést tettek a Pécsi Tudományegyetem kutatói az önző viselkedéssel kapcsolatban, melyről már külföldön is bőszen cikkeznek a szaklapok.Dr. Life--Férje halálos betegsége adott értelmet Céline Dion legnagyobb slágerénekhttp://www.life.hu/drlife/20150828-celine-dion-enekesno-szamara-a-my-heart-will-go-on-slagere-uj-ertelmet-nyert-ferje-betegsege-miatt.htmlMióta kiderült, hogy férje újra torokrákkal küzd, az énekesnő nem állt színpadra. Tavaly augusztus óta most először lépett fel Les Vegasban, előtte pedig sajtótájékoztatót tartott.Dr. Life--Micsoda? Eltávolítják Kim Kardashian méhét?http://www.life.hu/drlife/20150828-kim-kardashian-mehet-lehet-hogy-el-kell-tavolitani.htmlKim Kardashian, aki éppen második gyerekét várja Kanye Westtől furcsa nyilatkozatot tett: lehet, hogy el kell távolítani a méhét.Dr. Life--5 dolog, amivel hatékonyabbá teheted az otthoni munkáthttp://www.life.hu/drlife/20150827-ezzel-az-ot-dologgal-jobba-teheted-az-otthoni-munkaval-toltott-napokat.htmlRugalmasabb munkaidő, több szabadidő, saját időbeosztás. Kecsegtetően hangzik, nem igaz? Mint sok dolognak, az otthoni munkának is megvannak a maga hátulütői. A Life.hu összegyűjtött 5 dolgot, amellyel hatékonyabbá tehető az otthoni munkavégzés.Dr. Life--Újra műteni kell Harangozó Terithttp://www.life.hu/drlife/20150827-harangozo-teri-enekesno-szivrohamat-kovetoen-jobban-van-de-egy-mutet-meg-var-ra.htmlAz ismert énekesnőt pénteken szállították kórházba szívinfarktussal, most pedig műtétre vár.Dr. LifeOrigoOrvosi csoda: Így kapott 20 centiméteres hímvesszőt a férfihttp://www.life.hu/drlife/20150827-baleset-miatt-amputaltak-a-peniszet-most-ujat-kapott.htmlAhogyan arról korábban már beszámoltunk, a 43 éves Mohammed Abadnak egy baleset miatt amputálni kellett a péniszét, de az orvosok egy új eljárás keretében egy 20 centis bionikus nemi szervet készítettek neki.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.