Egy új gyógyszernek köszönhetően tizenhat év után véget érhet a színésznő évek óta tartó rettegése.

Tizenhat éve robbant a bomba: kiderült, hogy a Baywatch szőke szeximbóluma hepatitisz C vírussal fertőzött – a betegségnek akkor még nem volt gyógymódja. Most azonban új remény csillant fel a szőkeség számára, ugyanis egy FDA (Food and Drug Administration) által elfogadott gyógyszeres kezelés meggyógyíthatja őt és több sorstársát is - írja a People.

Pamela AndersonForrás: AFP/Frazer Harrison

A színésznő eddigi éveit rettegésben élte – a hepatitisz lehetséges súlyos szövődményei miatt –, több gyógymódot is kipróbált, azonban most nagyon boldog, mivel az új kísérleti gyógyszerrel akár egy hónap alatt megszűnhet egészségi problémája. "Tizenhat évvel ezelőtt halálos ítéletként fogtam fel a dolgot…valóban egy sötét felhő időzött fölöttem” – mondta a sztár, aki ezek ellenére szerencsésnek tartja magát, hiszen még mindig saját belátása szerint élheti életét.

"Ez a világnap az ünneplésről szól” – gyógyítható a hepatitisz!
A fertőző májgyulladást okozó hepatitisz világnapja minden évben a betegséget egykor felfedező tudós születésnapjára, július 28-ára esik. Idén minden eddiginél nagyobb az ok az örömre, ugyanis áttörést értek el a gyógyításában.