Erre az összetevőre van szükséged az egészséghez!

Forrás: Thinkstock -
összetevő szívderítő egészség polifenol
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különböző növények tartalmaznak polifenolt. Ezek a természetes vegyületek szinte minden növényi eredetű élelmiszerben jelen vannak és fontos szerepet játszhatnak egészségünket illetően. 

A polifenolok ismerősen csenghetnek, ha a kávéról, a teáról, a csokoládéról, a vörösborról, a gyümölcsökről, a zöldségekről hallunk. Nem tápanyagként hasznosuló, ám az egészségre előnyös hatással bíró vegyületek, amelyek többek között a zöldségek, a gyümölcsök, valamint egyes italok jellegzetes színének, illatának kialakításáért felelősek.

Forrás: Thinkstock

A legelterjedtebb anyagok közé tartoznak a növényvilágban, de elsősorban kedvező egészségügyi (oxidáció ellenes, gyulladáscsökkentő, daganatellenes, keringési rendszert védő) hatásaikról ismertek. A rejtélyes hangzású vegyületekből mindennap érdemes fogyasztani, a főbb jellemzőit, hatásait, valamint forrásait a Szívderítő.hu-n olvashatod el.

Levágandó láb, sétáló hulla és vámpír bőr: mindennapok fura betegségekkel http://www.life.hu/drlife/20150910-ezekkel-a-fura-betegsegekkel-csak-par-ember-el-egyutt-sokkolo.htmlNormális dolognak fogjuk fel, hogy vannak végtagjaink, jobb esetben egy perc alatt nem perzsel meg minket a Nap, ételt eszünk és érezzük, hogy élünk. Nos, a felsorolt esetek pár embernél betegségük miatt éppen ellenkezőleg működnek.Dr. LifeThinkstockEgy lépéssel közelebb kerülhetsz az egészséges életmódhozhttp://www.life.hu/drlife/20150911-egeszseges-eletmod-rendezvenyt-rendeznek-erdekes-temakkal.htmlA Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet csatlakozott a 2015. szeptember 12-én megrendezendő Energia Naphoz. Az izgalmas témákat feszegető rendezvényen személyes tanácsadással és szűréssel is várnak minden érdeklődőt.Dr. LifeThinkstock5 elv, amellyel epilepsziásként is teljes életet élhetszhttp://www.life.hu/drlife/20150908-epilepsziaval-egyutt-lehet-elni-csupan-par-dolog-kell-hozza.htmlA mára házas életet élő Tiffanynál 22 éves korában diagnosztizálták az epilepsziát. Elmondja azt az 5 tippet, amelyekre mindennap emlékezteti magát és segítenek neki a túlélésben.Dr. LifeThinkstockErről a betegségről nem gondolnád, hogy a férfiakat is megtámadjahttp://www.life.hu/drlife/20150908-a-ferfiak-mellrak-miatt-eltavolittatjak-mindket-melluket.htmlA mellrák már nem csupán a nőket, hanem a férfiakat is érinti. Egy új kutatás eredménye szerint egyre több mellrákos amerikai férfi távolíttatja el műtéti úton a másik, daganatmentes emlőszövetét is.Dr. LifeOrigoCindy Crawford Peruban önkénteskedetthttp://www.life.hu/drlife/20150827-cindy-crawford-onkentesnek-allt-es-egy-csatorna-rogzitette-mindezt.htmlAz exmodell egy karitatív szervezet „repülő klinikáján” nyert bepillantást az orvosok és ápolók önfeláldozó munkájába, és pár napra maga is önkéntesnek állt. A küldetést kamerák is végigkövették.Dr. Life--A buli utáni evés sem ment meg minket a másnaposságtólhttp://www.life.hu/drlife/20150903-inkabb-igyunk-keveset-hogy-elkerulhessuk-a-masnapossagot.htmlKinek ne lenne ismerős a helyzet, amikor buli után betér egy vendéglátó egységbe, és valamilyen étellel igyekszik azért tenni, hogy az alkohol „felszívódjon a szervezetében”? Egy friss kutatás szerint azonban ez nem elegendő, a másnapi macskajaj ellenszere igen egyszerű: kevesebb alkoholfogyasztás. Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.