Különböző növények tartalmaznak polifenolt. Ezek a természetes vegyületek szinte minden növényi eredetű élelmiszerben jelen vannak és fontos szerepet játszhatnak egészségünket illetően. 

A polifenolok ismerősen csenghetnek, ha a kávéról, a teáról, a csokoládéról, a vörösborról, a gyümölcsökről, a zöldségekről hallunk. Nem tápanyagként hasznosuló, ám az egészségre előnyös hatással bíró vegyületek, amelyek többek között a zöldségek, a gyümölcsök, valamint egyes italok jellegzetes színének, illatának kialakításáért felelősek.

Forrás: Thinkstock

 A legelterjedtebb anyagok közé tartoznak a növényvilágban, de elsősorban kedvező egészségügyi (oxidáció ellenes, gyulladáscsökkentő, daganatellenes, keringési rendszert védő) hatásaikról ismertek. A rejtélyes hangzású vegyületekből mindennap érdemes fogyasztani, a főbb jellemzőit, hatásait, valamint forrásait a Szívderítő.hu-n olvashatod el.