Az énekesnő nemrég úgy döntött, hogy nyíltan beszél depressziójáról, ami másfél évtizede hol jobban, hol kevésbé, de megkeserítette az életét.

„Annak, hogy kialakult nálam a depresszió, több oka is lehetett. Egyfelől azt mondják, aki abbahagyja az aktív sportot, az eleve hajlamosabb erre a betegségre, mert a teste-lelke hiányolja azt a felfokozott állapotot, amit az állandó mozgás jelent. Aztán elveszítettem a nagymamámat, aki felnevelt. Sosem voltam optimista típus, mindig a hibákat kerestem magamban, és rendkívül maximalista voltam. Ezek pedig nyilván nem segítettek. Az sem volt előnyös, hogy a környezetem azt mondogatta: Ne hisztizz, semmi gondod nincs, sikeres vagy, mi bajod lehetne neked?” – mesélte betegségéről Ildikó, aki azért törte meg a csendet, hogy történetével segítse a hozzá hasonlókat.

Forrás: redlemon

A betegség miatt az énekesnő minden kapcsolatot elvesztett a külvilággal: „Nem akartam semmi mást, csak elfutni a világ végére. Végül már semminek sem tudtam örülni. Se egy jó filmnek, se egy jó könyvnek, se egy divatos ruhának, se egy finom ételnek. Elvesztettem a kapcsolatot a valódi világgal. Csak néztem az embereket az utcán, és azt gondoltam, milyen jó nekik, ők legalább élnek. Én pedig egyfolytában fáradt voltam, úgy éreztem magam, mint egy százötven éves öregasszony.”

Keresztes Ildikó azt is megvallotta, hogy férje segítsége nélkül soha nem tudta volna leküzdeni betegségét. „A férjem érezte meg, hogy ez nem egyszerű kedvetlenség, hanem egy betegség, és elrángatott szakemberhez. Ha belegondolok, ő mentette meg az életemet, mert betegségtudatom egyáltalán nem volt. Nem tudtam, mi történik velem. Ha pedig az ember nem kér segítséget, akkor könnyen lehet, hogy az alkoholhoz vagy drogokhoz nyúl, de az is lehet, hogy annyira elveszíti a reményt, hogy felköti magát. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy Laci felrázott és szakemberhez vitt. Akkor kiderült, hogy a pszichológus segítsége már nem elég, beszélgetésekkel nem orvosolható a probléma. Pszichiáterhez jártam, gyógyszereket kaptam” – mondta Ildikó, aki örökké hálás lesz a férjének, hogy mellette állt.