Azt hitte, csak meghúzta a vállát, de kiderült, rákos

Forrás: Thinkstock -
betegség izom tévedés orvos rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jack Wellsnek, a 23 éves apukának fájt a válla. Azt hitte, meghúzta, esetleg egy ideg csípődött be, de az orvosok a lehető legrosszabb hírt közölték vele.

A londoni apuka, Jack borzalmas híreket kapott orvosától. Kiderült, Ewing szarkómában szenved, ami a csontrák egyik legritkább fajtája, és általában gyerekeknél fordul elő. A betegség átterjedt a tüdejére, gerincére és karjára is, nem lehet meggyógyítani.

Kemoterápiára jár, hogy meghosszabbítsák életét, és a lehető legtöbb időt tölthesse kétéves kislányával, Scarlettel. Az orvosai sem tudják, meddig élhet még.

Fotó: Jack Wells

Jack egy emlékkönyvet készít kislányának, hogy mikor idősebb lesz, akkor megtudhassa, mennyire szerette őt. Képekkel, levelekkel tölti meg a könyvet, hogy sose feledje el őt a kis Scarlet.

A 23 éves apa 21 éves korában kezdett fájdalmat érezni a vállában, de nem foglalkozott vele különösebben. Mivel fizikai munkát végzett, és rendszeresen edzeni is járt, azt gondolta, csak meghúzódott az izom. Mikor a fájdalom elviselhetetlen lett, orvoshoz fordult, aki szintén azt gondolta, egyszerű izomgyulladásról van szó. Fájdalomcsillapítókat kapott.

Hamarosan szinte bénának érezte egész karját, újra felkeresta az orvost, aki ismét azt mondta, idegbecsípődés vagy izomhúzódás áll a fájdalom hátterében.

Kilenc hónap múlva két alkalommal is mentőt kellett hívnia, akkora fájdalmat érzett. Mozdulni sem tudott. A mentősök is azt mondták neki, minden jónak tűnik a vizsgálat alapján.

Egyre erősebb gyógyszereket szedett, tűrte a fájdalmat és dolgozott. Idén januárban kirúgták munkahelyéről, mert túl sok betegszabadságot vett ki. Februárban édesanyja vette észre, hogy jobb karja alatt egy hatalmas dudor van, és orvoshoz küldte vele.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Öt hét múlva állapították meg a halálos kimenetelű limfómát.

Arra kérte a családját, ne kezeljék máshogy, mint eddig. Normálisan szeretne élni. Barátaival eljárnak szórakozni, bowlingozni, kislányával a parkban sétálnak. Szeretne minél több pénzhez jutni, hogy halála után a gyerekének ne kelljen nélkülöznie. Az interneten gyűjt adományokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.