Aki magas, nagyobb az esélye a rákra

Forrás: Cultura Creative/Jonathan Pow -
kutatás testmagasság rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Összefügghet a testmagasság és a rák kockázata - erősítette meg a korábbi elméletet egy svéd kutatás, mely ötmillió ember adatait elemezte, adta tudtul az MTI. 

A tudósok azt találták, hogy aki magasabb, annak nagyobb az esélye - egyebek között - a mell- és a bőrrákra: a felnőtt testmagasság minden 10 centiméterével 18 százalékkal emelkedik a rák kockázata a nőknél, 11 százalékkal a férfiaknál. A kutatásról bővebben az Origón olvashatsz.

Forrás: Cultura Creative/Jonathan Pow

Sok más rizikófaktort nem vettek figyelembe

Szakértők arra hívták fel a figyelmet, hogy a tanulmány sok más rizikótényezőt nem vett figyelembe, és nincs mitől tartaniuk a magas embereknek, mert a rákkockázat mindenkinél csökkenthető.

Ezektől a technikáktól úgy alszol majd, mint a tejhttp://www.life.hu/drlife/20151002-aludj-jol-es-minosegit-ezektol-a-tippektol-jobb-almaid-lesznek-majd.htmlÉjjel forgolódsz, többször felébredsz és reggel fáradtabb vagy, mint amikor lefeküdtél előző este? A szemek alatti karikákat és táskákat elkerülheted, ha pár tippet megfogadva kezdesz bele az ugráló bárányok számolgatásába! Dr. Life--Csupán egy génre van szükségünk a fogyáshozhttp://www.life.hu/drlife/20150918-erre-a-genre-van-szukseg-a-vekony-alakhoz.htmlSok módja van annak, hogy megszabaduljunk a fölösleges zsírtól, a legtöbbjük diétával és edzéssel jár. Ám a tudósok azonosítottak egy olyan gént, amelyik erőfeszítés nélkül oldja meg mindezt. Dr. Life--Szívműtéten esett át a magyar filmrendező-producer, Kálomista Gáborhttp://www.life.hu/drlife/20151003-szivmuteten-esett-at-kalomista-gabor-a-magyar-filmproducer-filmrendezo.htmlAz ötvenegy éves producer jelenleg az egyik budapesti kórház intenzív osztályán fekszik.Dr. LifeFotó: Hámori Zsófia/Life.huLábak nélkül született modell bizonyítja, hogy semmi sem lehetetlenhttp://www.life.hu/drlife/20151002-kanya-sessernek-a-lab-nelkul-szuletett-modellnek-semmi-sem-lehetetlen.html"Nincsenek lábak, nincsenek határok" - ez Kanya Sesser mottója. A lábak nélkül született lány modellkedik, gördeszkázik, és teljes életet él. Dr. Life--Esterházy Péter hasnyálmirigyrákkal küzdhttp://www.life.hu/drlife/20151002-esterhazy-peter-hasnyalmirigyrakkal-kuzd-a-goteborgi-konyvvasarra-irt-levele-szerint.htmlA Kossuth-díjas író nem tudott részt venni a Göteborgi Könyvvásáron, amelynek résztvevőit ezért írásban köszöntötte. A felolvasott levélben, ami ma az Élet és Irodalomban is megjelent, a hasnyálmirigyrákról ír. Dr. Life--Meddővé tette fenékplasztikája az argentin modellt, Silvina Lunáthttp://www.life.hu/drlife/20151002-silviana-luna-argentin-modell-fenekplasztikaja-utan-meddo-lett-es-allando-fajdalmakkal-kuzd.htmlSilvina Luna 4 évvel ezelőtt feküdt a magát a sztárok orvosának valló Dr. Anibal Lotocki sebészkése alá egy formásabb popsi reményében. Most beperelte az orvost, akinek elrontott plasztikai műtétje miatt tönkrement a modell egészsége. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.