kommunikáció fiatal egészség felnőtt felmérés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Iskolások és felnőttek között végeztek felmérést egészségszokásaikról. Kiderült, hogy fontosnak tartjuk az egészségünk megőrzését, mégis fotel magyarok vagyunk. Vajon mennyire változhat meg ez a tendencia és hol lehet hatékonyan elérni az egészséggel kapcsolatos üzenetekkel a fiatalokat?

A cikk megjelenését a Széchenyi 2020 program támogatta.

Ezektől a technikáktól úgy alszol majd, mint a tejhttp://www.life.hu/drlife/20151002-aludj-jol-es-minosegit-ezektol-a-tippektol-jobb-almaid-lesznek-majd.htmlÉjjel forgolódsz, többször felébredsz, és reggel fáradtabb vagy, mint amikor lefeküdtél előző este? A szemek alatti karikákat és táskákat elkerülheted, ha pár tippet megfogadva kezdesz bele az ugráló bárányok számolgatásába! Dr. Life--Nem tudjuk, mi az, és még undorodunk is tőlehttp://www.life.hu/drlife/20151001-urticaria-vilagnap-a-csalankiutes-ami-barmikor-erinthet-teged-is.htmlIdén második alkalommal rendezték meg az urticaria nevű bőrbetegség világnapját. A szó hallatán elsőre sokszor csak pislogunk vagy bután nézünk, hiszen fogalmunk sincs arról, hogy mit jelent. A csalánfoltok bőrön való megjelenése ráadásul nem is egyedi dolog, hiszen bármikor bárkivel előfordulhat – és kiszámíthatatlan ideig tünetekkel járhat –, azonban a tudatlanságunk miatt mégis rosszul reagálunk rá. A témában több sztár is nyilvánosan felszólalt, valamint egy kampány kapcsán vállalták, hogy pár órára egy urticariás érintett bőrébe bújjanak.Dr. Life--Ne hagyd kimerülni a vitaminraktáraidat!http://www.life.hu/drlife/20151001-videoban-mondjuk-el-mi-a-legjobb-taplalek-a-teli-honapokra.htmlTélen amellett, hogy kevesebb vitamint viszünk be a szervezetünkbe a szabad levegőre se merészkedünk ki annyit, mint a többi évszakban. Ezáltal fáradékonyabbak és a téli betegségekre is hajlamosabbak leszünk. Videónkból kiderül mit tehetünk azért, hogy jobban érezzük magunkat a hideg napokon és a vitaminraktárainkat se merítsük ki teljesen! Dr. LifeThinkstock6 vizsgálat, ami kideríti, ha cukorbeteg vagyhttp://www.life.hu/drlife/20150925-6-vizsgalat-ami-kideriti-ha-cukorbeteg-vagy.htmlA cukorbetegséget manapság különböző vérvizsgálatokkal még akkor is ki tudják mutatni, ha valakinek amúgy egyáltalán nincsenek tünetei. Tudod, hogy ez kívül még milyen vizsgálatok vannak és hogyan működnek? Dr. LifeThinkstockA nők tényleg jobban bírják a gyűrődésthttp://www.life.hu/drlife/20150925-kutatas-szerint-kitartobbak-a-nok-ha-sportrol-van-szo.htmlEgy új kutatás eredményei szerint a kitartást igénylő sportokat űző nők szívére máshogy hat a rendszeres terhelés, mint az ugyanezekben a sportokban jeleskedő férfiakéra. Dr. Life--5 dolog, amivel megőrizheted szemed egészségéthttp://www.life.hu/drlife/20150925-5-dolog-amivel-megorizheted-szemed-egeszseget.htmlA látásromlást sok esetben nem is érzékeljük, ezért nem fordulunk vele orvoshoz, pedig akár megelőzhető is lehetne, ha időben felismernénk. A szemész szakorvos szerint 40 év felett elengedhetetlen az évente elvégzett szűrővizsgálat, ám emellett van még pár egyszerű praktika, ami segíthet szemünk világának megőrzésében. Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.