Az Orosz Nagydíj harmadik, szombat délelőtti szabadedzésén óriási balesetet szenvedett a Toro Rossó-s Carlos Sainz. Fékezés nélkül szállt bele a falba.

A baleset után piros zászlóval azonnal megszakították a körözést, majd néhány perccel később a versenyigazgatóság jelezte, hogy nem is indítják újra - írja a vezess.hu.

Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A spanyol pilóta a 13-as kanyarban nyílegyenesen futhatott a TecPro korlátok alá. Visszajátszás és rádiókapcsolat híján sokáig csak találgatni lehetett, mi történt és hogy van a pilóta. Szerencsére a hosszas mentéssel az autóból kiemelt versenyző eszméletén volt, a hordágyról már felemelt hüvelykujjával jelezte, hogy megvan.

"Carlos eszméleténél van, az orvosok foglalkoznak vele, majd meglátjuk, képes-e folytatni a versenyhétvégét" - nyilatkozta a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost. A pálya orvosi központjában elvégzett első vizsgálat után a 21 éves spanyolt helikopterrel kórházba szállították. A csapatfőnök később közölte, hogy Sainznak nincs törése, sem agyrázkódása. Az időmérőn biztosan nem vesz részt, a Toro Rosso vasárnapra azért felkészíti az autót, de nem várják el a pilótától, hogy rajthoz álljon.

Sainz a kórházban már a tévében figyelte az időmérőt, éjszakára bent tartják, de nem kizárt, hogy holnap versenyezhet.