Fogamzásgátló oltóanyagot fejlesztettek ki kutyáknak

Forrás: Thinkstock -
szaporodás kutya műtét vakcina oltóanyag fogamzásgátlás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már egyetlen vakcina is elég lehet ahhoz, hogy hatékony legyen a Chilei Egyetem által kifejlesztett fogamzásgátló módszer.

Mind kan, mind szuka kutyák esetében is alkalmazható lehet az az oltóanyag, amelyet a Chilei Egyetemen állatorvos-tudományi tanszékének kutatói fejlesztettek ki – írja az Origo.

Forrás: Thinkstock

A vakcinához egy, a sertések sterilizálására már használt módszert vették alapul, előnye pedig az, hogy nincs szükség műtéthez szükséges forrásokra és a beavatkozást követő gondozásra. Mindemellett a folyamat bármikor visszafordítható, mivel hormonális módosításon alapul.

Szakemberek reményei szerint az oltóanyag segít megállítani a kutyapopuláció növekedését Chilében, ahol az ivartalanító műtét csak kevésbé elterjedt módszer.

Ne! Ennél betegebbet még nem láttunk: Itt a macskafenék-ékszerhttp://www.life.hu/news/20150715-ekszert-lehet-tenni-a-macska-fenekebe-disznek.htmlBréking! Cicaánusz-fukszra bukkantunk! NewsOrigoBrutális! Kutyagumi miatt késelte meg szomszédjáthttp://www.life.hu/news/20151012-kutyagumi-miatt-keselte-meg-szomszedjat.htmlEgy floridai férfinak elege lett, hogy szomszédja mindig az ő háza előtti fűbe végezteti kutyájával a dolgát. Legutóbbi vitájuk brutális gyilkossággá fajult. NewsThinkstockVámpírfogú macska a nap legcukibbjahttp://www.life.hu/news/20150818-loki-a-vampirfogu-macska.htmlLokinak, a macskának nagyon különleges, de kissé bizarr fogai vannak. News--Így lehetsz még felelősségteljesebb kutyatartóhttp://www.life.hu/kult/20150923-kulturalis-programajanlo-szeptember-24-27.htmlNem kell kutatónak lenni ahhoz, hogy rájöjj, hogyan lehetsz még felelősebb kutyatartó. De ha mégis kutató szeretnél lenni, irány a Kutatók Éjszakája. Ha inkább az életminőségeden javítanál, sportolnál, vagy valami igencsak Szemrevalóra vágysz, a Life.hu tippjeivel ezeket is megvalósíthatod. KultThinkstockMacska-szótár haladóknak: Ezt jelentik a cicád mozdulataihttp://www.life.hu/news/20150914-ezt-jelentik-a-macska-mozdulatai.htmlHa macskád van, bizonyára te is érezted már úgy, hogy szótárra lenne szükséged ahhoz, hogy megértsd, miket művel. Miért nyomja a fenekét az arcodba? Miért gurulgat a szőnyegen? Azonnal eláruljuk!News--A 101 kiskutya egyik jelenete ihlette meg a jegyespárt - Cuki fotók! http://www.life.hu/kult/20150916-101-kiskutya-ihlette-a-szerelmesek-eljegyzesi-fotoit.htmlKi ne imádná a Disney egyik legnagyobb klasszikusát, melyben édes dalmatakölykök szaladgálnak a képernyőn. Az 1961-es rajzfilm a mai napig megihleti a szerelmeseket. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.