Felügyelet nélkül jógázott, végül a kórházban kötött ki, mikor megröntgenezték még az orvosok sem hittek a szemüknek.

A jógarajongó férfi éppen egy olyan pozícióban volt, ami a csípőizmok intenzív megfeszítésével jár, amikor hangos reccsenést hallott és iszonyú fájdalmat érzett. Azonnal kórházba szállították, ahol kiderült, hogy eltört a combcsontja, s rögtön meg kell műteni – írja a Daily Mail. 

Forrás: Thinkstock

A 39 éves páciens már két éve jógázott, az esetet megelőző nyolc hétben napi egy órát foglalkozott vele. Egy reggeli órán kezdte el felügyelet nélkül a pozíciót, ami a sérülését okozta. A sürgősségi osztály orvosainak feltűnt, hogy a férfi egyik lába rövidebb, és a sérülés miatt csípőből kifordult. A röntgenfelvétel törést mutatott a combcsont száránál. A szakértők úgy vélik, hogy ez az első eset, amikor valaki jógázás közben sérült így meg. A combcsont egyébként az emberi test leghosszabb, legerősebb és legnehezebb csontja, súlyunk nagy részének elbírója.

Combcsonttörés általában nagy erőhatásra következik be, fiataloknál pedig jellemzően nagysebességű közúti baleseteknél. A pórul járt jógázó combjába speciális tartórudat ültettek, és kis bemetszésen keresztül mindkét végén összecsavarozták a csontot, hogy megfelelően gyógyuljon. Tíz nappal a beavatkozás után hazamehetett, öt hónappal később pedig fájdalommentesen járni tudott. Azóta ismét jógázik, bár kerüli a megerőltető pózokat.

Mi azért óva intenénk a sok magán gyakorlástól, esetleg másik mozgást ajánlanánk neki a további balesetek elkerülése végett.