"Nem nagyon tudnék erről interjúban beszélni" - Esterházy Péter a gyilkos korról

Forrás: MTI/Kollányi Péter -
betegség publicista hasnyálmirigyrák hasnyálmirigy Esterházy Péter rák író Kossuth-díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, Esterházy Péter hasnyálmirigyrákkal küzd. Az írófejedelem egy október elején nyilvánosságra hozott levélben jelentette be, hogy hasnyálmirigyrákban szenved. Most pedig betegségéről nyilatkozott.

"Köszönöm az érdeklődést, de nem nagyon tudnék erről interjúban beszélni. Majd próbálok írni róla" - üzente Esterházy a Blikknek. A lap úgy tudja, Esterházynál bő fél éve diagnosztizálták az alattomos betegséget. Nincs kórházban, de rendszeresen jár kezelésekre, és a körülményekhez képest jól van.

Esterházy Péter Kossuth-díjas magyar író, publicista Forrás: MTI/Kollányi Péter

Úgy tűnik, használ a terápia, mert nem romlik az állapota. Családja és barátai mindenben támogatják, de erőt adhatnak neki a tisztelőitől, olvasóitól és nem utolsósorban kollégáitól nap mint nap érkező biztató üzenetek.

Esterházy talán sosem lett volna ilyen meghatározó művész, gondolkodó, ha a lelkében nem küzdött volna fájdalmakkal és félelmekkel, amikről így írt egykor:

"Egyik pillanatban azt gondolom, most már semmi lényeges nem történik velem, minden rendben lesz, rendben és kíméletlenül halad minden a maga útján, és ezt a rendet és kíméletlenséget hívom az életemnek; a másik pillanatban meg ismeretlen, homályos jövő mered rám, farkassze­met néz velem, kicsit félek, mi lesz ebből, és remegőn gondolok arra, mi minden történik még velem..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.