Jessica Bennettnek nem csupán a karrierje ment tönkre, hanem az egészsége is: a 31 éves fitneszmodell és üzletasszony szervezete teljesen legyengült orvosai gondatlansága miatt.

Jessica Bennett elmondása szerint már az első tünetek megjelenésekor érezte, hogy valami komoly baja lehet: az energiával teli fitneszmodell és üzletasszony egyik napról a másikra annyira legyengült, hogy még az ágyból sem bírt felkelni. 

Forrás: Northfoto

Egy csúcsformában lévő sportoló voltam, és jól ismerem a saját testem, tudtam, hogy valami komoly gond van felem fizikailag – mondta el a Dialy Mailnek a modell, akit 2009 óta több, mint 30 orvos vizsgált meg és diagnosztizált félre. Jessica közel 30 ezer fontot, vagyis körülbelül 13 millió forintot költött kezeléseire, amelyek finanszírozásához minden tartalékát felélte.

Forrás: Northfoto

Végül az interneten feltüntetett tünetek miatt Jessica a Lyme-kórra kezdett gyanakodni, ezért tesztet kért, és 6 év kínszenvedés után végre megállapították nála a betegséget, amelyet valószínűleg egy kullancscsípéssel kaphatott el. Azonnal tudtam, amikor elkezdtem olvasni a Lyme-kórról az interneten. Elvesztegettem életem legjobb éveit, egy ígéretes karriert, és mérhetetlenül szenvedte minden támogatás és segítség nélkül – összegezte Jessica, akit jelenleg kórházban kezelnek betegségével.

Kullancs - az egyik legveszélyesebb vérszívó
Nagyon sok tévhit kering a kullancsokkal kapcsolatban. Egyik elképzelés szerint a fáról ugrik áldozatára, egy másik szerint a bokorról, valaki más pedig meg van győződve arról, hogy a fűből mászott fel rá a kullancs. De mi az igazság? A Life.hu cikkét a rettegett vérszívóról ide kattintva olvashatod el.