Megdöbbentő! Rákot okozhat a sampon

Forrás: Thinkstock -
sampon betegség haj daganat hajmosás rákkeltő anyagok rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megdöbbentő dologra világított rá egy nemrég elvégzett kutatás: még a hajmosás sem veszélytelen, a samponok használata ugyanis nagy szerepet játszhat a mellrák kialakulásában. 

Tisztálkodási és kozmetikai szereket vizsgált az elmúlt hónapokban egy amerikai kutatócsoport, mely ijesztő tényeket tárt fel azzal kapcsolatban, mennyi veszélyt rejtenek a mindennapos tisztálkodáshoz használt termékek. A kutatók felfedezték ugyanis, hogy ezek többségében, főleg a samponokban még mindig nagyobb mennyiségben található meg egy olyan kémiai anyag, a parabén, mely jelentős szerepet játszik a rákos sejtek kialakulásában.

Forrás: Thinkstock

"A parabén miatt - melynek használatát egyre inkább igyekeznek kitiltani a samponok, testápolók és sminkek gyártásánál - gyorsabban kifejlődhetnek a rákos sejtek. Főleg ha a parabén más rákkeltő anyagokkal együtt található meg egy termékben, mint sok sampon esetében" - mondta a Mirrornak a kutatás vezetője, Dale Leitman nőgyógyász és biológus.

Szűréssel a mellrák ellen

Az emlőrák az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedés a nők körében, de időben felfedezve jól gyógyítható. Ahhoz, hogy egészségünket megőrizzük, fontos az emlőszűrés, és az, hogy figyeljünk oda önmagunkra. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.