Vissza szoktad tartani, ha kakilnod kell? Nagy hiba!

Forrás: Thinkstock -
visszatartás vécé székelés kaki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan képtelenek elmenni a mosdóba otthonukon kívül bárhol máshol, ezért visszatartják, ha hívja őket a szükség. Kiderült, ezt nagyon rosszul teszik.

Kyle Staller, a Massachuetts General kórház egyik orvosa szerint akár bele is lehet halni abba, ha az ember hosszabb ideig visszatartja a székletét. Akik gyakran tesznek így, nagyobb eséllyel szenvednek állandó szorulástól, és a végbél záróizmai is elgyengülnek. Ha széklet visszatartással vagy hashajtókkal trükközünk, a szervezetünk elfelejtheti, hogyan is kell valójában kakilni, ez pedig maradandó károsodásokhoz vezethet.

Forrás: Thinkstock

Ha a bélben sok salakanyag gyűlik fel, megkeményedhet, és keringési problémák alakulhatnak ki. Görcsrohamokkal, szívproblémákkal küzdhetnek azok, akik gyakran visszatartják az elkerülhetetlenül jelentkező ingert.

Útmutató az udvarias kakiláshoz

Nem kellene, hogy gondot okozzon, ha arra kerül sor, hogy nagydolgodat kell végezned szerelmed lakásán, de sokan mégis stresszelnek rajta, ugyanúgy, mint az irodai vécé használatán is. Tippjeinkkel soha többet nem fogsz ezeken izgulni. Íme!

Függősége miatt kellett feladnia a valóságshow-t Spencer Matthewsnakhttp://www.life.hu/drlife/20151123-spencer-matthews-a-made-in-chelsea-sztarja-szteroidfuggosege-miatt-hagyta-el-a-dzsungelt.htmlA brit Celeb vagyok, ments ki innen műsort 3 nap után adta fel a Made in Chelsea című sorozat sztárja. Dr. Life--Cukorbeteg vagy? Ez az edzés való neked!http://www.life.hu/drlife/20151120-cukorbetegeknek-kevesbe-intenziv-sportok-valok-kanadai-vizsgalat-alapjan.htmlA rövid időtartamú, magas intenzitású edzések jobbat tesznek a 2. típusú cukorbetegségben szenvedőknek, mint a hagyományos, hosszú, közepes intenzitású mozgás – derült ki egy új, kanadai vizsgálatból. Dr. LifeThinkstockGáspár Laci: "Összeomlottam, amikor édesanyámnál daganatot találtak"http://www.life.hu/drlife/20151120-gaspar-laci-teljesen-kikeszult-edesanyja-betegsegetol-halas-a-sorsnak-a-gyogyulasert.htmlAz énekes anyukájánál néhány évvel ezelőtt vastagbélrákot diagnosztizáltak. Laci akkor úgy érezte, hogy kihúzzák a lába alól a talajt. Dr. Life--Ilyen, amikor nap mint nap fojtogat a betegséged – mindennapok refluxoskénthttp://www.life.hu/drlife/20151119-reflux-betegseg-tunet-tortenet-szakertot-kerdeztunk-a-nepbetegsegrol.htmlA népbetegségek egyik új „tagja” immár a reflux, amely szinte minden embert érint – csak nem mindegy, milyen mértékben. Az orvosok arra biztatják az érintetteket, hogy ne féljenek az alaposabb vizsgálatoktól, a természetgyógyászat azonban más irányból közelíti meg a témát. Cikkünk főszereplője Virág, aki már kilenc éve nyögi a betegség kellemetlen mellékhatásait. Dr. Life--Nem adja fel modellálmait a titokzatos bőrbetegséggel küzdő kislányhttp://www.life.hu/drlife/20151119-april-star-instagram-modell-vitiligo-borbetegseggel-kuzd.htmlA 10 éves April Star már saját Instagram-oldallal rendelkezik, ahol a természetes szépséget hirdeti. Dr. LifeOrigoVitaminbombáktól a szaunaorgazmusig: Így védekezz a hideg ellen!http://www.life.hu/drlife/20151118-igy-vedekezz-a-hideg-es-a-megfazas-ellen-immunerosites-szauna-termeszetes-napfeny.htmlA napimádók és melegmániások elképzelni sem tudnának az ideinél csodálatosabb novembert. A napsütéses órák száma az egekben, és sorra dőlnek a korábbi melegrekordok, mivel a nappali és esti hőmérsékletek is inkább a tüzes indiánnyarat idézik. Nem lesz azonban örökre 25 fok, a december és január már fenik ránk a fogaikat. Nekünk pedig fel kell készülnünk. Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.