Rékasi Károly: "A combomat a csípőcsonttal nem izmok, ha­nem fémek kötik össze"

Forrás: Rékasi Károly / Facebook -
színész baleset Rékasi Károly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öt hónapos kényszerpihenő után péntek este ismét színpadra állt a József Attila Színház Alku című előadásában Rékasi Károly. A közönség lélegzetvisszafojtva figyelte drámai alakítását.

"Visszatérni és eljutni oda, ahová öt hónapja vágysz, hatalmas dolog. Főleg egy akkora utazás után, mint az enyém. A klinikai halál állapotától eljutni odáig, hogy gyakorlatilag a darab első percétől az utolsóig színpadon vagyok, ez óriási" - mondta a Borsnak boldogan a színész, aki a kétórás előadást bicegve ugyan, de tökéletesen végigcsinálta.

Forrás: Rékasi Károly / Facebook

"Semmi sem esett ki a kobakomból, de nem tudtam, hogy ennyi idő után adódhat-e olyan helyzet, hogy álljt parancsol valami, és nem jön több információ. Maximális biztonságban akartam tudni a szöveget, így jóval többet kellett vele foglalkoznom, hiszen öt hónap az mégiscsak öt hónap. Ami a lábamat illeti, a combomat a csípőcsonttal nem izmok, ha­nem fémek kötik össze, ami jócskán korlátoz a mozgásban. Az előadást két próba is megelőzte, úgyhogy cipóra dagadt a lábam" - árulta el Rékasi, akinek a fájdalmak ellenére nem lebegett más a szeme előtt, csak hogy újra játszhat,

és miután ez beteljesült, bizony a Barátok közt macsójánál is eltört a mécses.

"Bizony kicsordult a könnyem, és nem szégyellem!" ismerte el. "A baleset óta arra vágyom, hogy megint élhessem a megszokott és szeretett életemet, és ott lehessek a színpadon, ami tegnap este megvalósult. Káprázatos érzés volt, amikor a végén kinéztem a nézőkre, és láttam a telt házat, éreztem a drukkoló tapsot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.