A 62 éves Steve Bakernek éveken át meggyőződése volt, hogy egyedül csak őt sújtotta a természet a hypospadiasis nevű rendellenességgel – legnagyobb meglepetésére azonban kiderült, sokkal több férfit érint ez a betegség, mintsem ő azt gondolta volna.

Az Essexben élő Steve Baker, akinek pénisze elmondása szerint alig 3 centiméter hosszú, a Daily Mailnek elmondta: egész életében önbizalomhiánnyal küzdött miatta, és még a legközelebbi családtagjaival sem tudott beszélni róla. Még a kapcsolatait, köztük a házasságát is tönkretette a rendellenessége.

A kép illusztráció.Forrás: Thinkstock

 Egészen addig, amíg fel nem fedezett egy internetes csoportot, amelynek férfitagjai őszintén számoltak be ugyanerről a problémájukról.

Mi a hypospadiasis?
A pénisz egyik rendellenessége, amely húgycső rendellenes helyen levő nyílásával járó állapotát jelenti.

Bár maga a rendellenesség műtéti úton korrigálható, a beavatkozás szövődmények sorával járhat együtt, illetve az orvosok között a mai napig vita témája, hogy melyik operáció nyújthatja a legjobb végeredményt. Az immár nyugdíjas Steve Baker jelenleg így is teljes értékű életet tud élni, és nyugtatja a tudat, hogy nem ő egyedül küzd ezzel a betegséggel.