Gemma Walkernél 14 évesen diagnosztizálták az anorexiát, amibe kis híján bele is halt. Most, szerencsére már egészségesen, azért küzd, hogy felhívja a fiatalok figyelmet a betegség súlyosságára.

Gemma háromszor került kórházba életveszélyes állapota miatt, ahol az orvososok többször is elmondták neki: ha így folytatja, bele fog halni. A mélypont a 28 kilós testsúly volt, amikor a csontjai szinte átszúrták a bőrét, az arca pedig félelmetesen beesett volt. Szülei állandóan attól rettegtek, hogy elveszítik: „Néha csak ültünk az ágya mellett éjszaka, hogy biztosak legyünk benne, még lélegzik. Nagyon aggódtunk érte” – mesélték a szülők.

Képünk illusztrációForrás: AFP/Damien Meyer

Az orvosok szavaitól Gemma annyira megijedt, hogy hirtelen elkezdett nagyon sokat enni. Ebből sajnos bulémia alakult ki nála, vagyis az evési rohamok után meghánytatta magát. A szülők, az orvosok és a pszichológusok segítségével ma már egészségesen él a 22 éves lány, aki történetével arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az étkezési zavarok nagyon súlyossá válhatnak. Gemma mindenkinek azt tanácsolja: ne féljen segítséget kérni. A képeket Gemmáról itt nézheted meg!