28 kilós volt a lány, aki majdnem belehalt az anorexiába

Forrás: AFP/Damien Meyer -
evési zavar betegség bulémia anorexia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gemma Walkernél 14 évesen diagnosztizálták az anorexiát, amibe kis híján bele is halt. Most, szerencsére már egészségesen, azért küzd, hogy felhívja a fiatalok figyelmet a betegség súlyosságára.

Gemma háromszor került kórházba életveszélyes állapota miatt, ahol az orvososok többször is elmondták neki: ha így folytatja, bele fog halni. A mélypont a 28 kilós testsúly volt, amikor a csontjai szinte átszúrták a bőrét, az arca pedig félelmetesen beesett volt. Szülei állandóan attól rettegtek, hogy elveszítik: „Néha csak ültünk az ágya mellett éjszaka, hogy biztosak legyünk benne, még lélegzik. Nagyon aggódtunk érte” – mesélték a szülők.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Damien Meyer

Az orvosok szavaitól Gemma annyira megijedt, hogy hirtelen elkezdett nagyon sokat enni. Ebből sajnos bulémia alakult ki nála, vagyis az evési rohamok után meghánytatta magát. A szülők, az orvosok és a pszichológusok segítségével ma már egészségesen él a 22 éves lány, aki történetével arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az étkezési zavarok nagyon súlyossá válhatnak. Gemma mindenkinek azt tanácsolja: ne féljen segítséget kérni. A képeket Gemmáról itt nézheted meg!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.