Néhány meglepő dolog, ami hatással van az álmaidra

Forrás: Thinkstock -
hatás alvás álom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meglepődnél, ha tudnád, mennyi minden befolyásolja az álmaidat. Íme, néhány dolog, ami hatással van az alvás közbeni élményeidre.

Ha valami nagyon foglalkoztat napközben, akkor nem csoda, hogy az az álmaidban is megjelenik. Előfordul azonban az is, hogy olyan képek vagy események tűnnek fel előtted, amik egyébként eszedbe sem jutnának. Íme, néhány meglepő dolog, ami nagyban befolyásolja, hogy mik jelennek meg az álmaidban:

Forrás: Thinkstock

Illatok

Kutatás bizonyítja, hogy ha egy bizonyos alvásszakaszban friss virágillatot szippantanak be az alvók, akkor sokkal édesebb álmok várnak rájuk a hátralévő időben. A kénszag viszont általában a negatív képeket hozza elő.

Fűszeres ételek

Nem véletlen, hogy nem ajánlott lefekvés előtt nagyon benassolni. Minden nehezen emészthető étel rossz hatással van az álmaidra. Ha nem akarsz rossz álmoktól gyötrődve fetrengeni, akkor hanyagold a sajtot és a fűszeres ételeket alvás előtt.

Alvás a hason

Ha te is inkább hason szeretsz aludni, akkor valószínűleg sokkal több pikáns álomban lehetett részed, mint azoknak, akik háton, vagy az oldalukon alszanak. Kutatások bizonyítják, hogy ilyenkor gyakrabban jönnek elő szexuális tartalmú képek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.