"75 évesen produkálhatom magam" - Megalázó dolog történik Medveczky Ilonával

Fotó: Zsigmond László/Life.hu -
Medveczky Ilona rokkantkártya lopás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az összes orvosi leletét ellenőrzik Medveczky Ilonának, hogy eldöntsék, újra kiválthatja-e ellopott mozgáskorlátozott-igazolványát. A művésznő megalázónak érzi a procedúrát.

Orvosi bizottság elé kell állnia Medveczky Ilonának, hogy bebizonyítsa, jogosult ellopott mozgáskorlátozott-igazolványa pótlására. A táncművésznő még évekkel ezelőtt, a Szombat esti láz című tánc­show-ban esett el olyan szerencsétlenül, hogy három helyen megrepedtek a gerinccsigolyái, amelyek össze is csúsztak - írja a Bors.

rtlklub.sajtoklub.tv

Ilonát a baleset óta fájdalmak kínozzák, ráadásul az évtizedekig tartó kemény tánc is megviselte a szervezetét, mozgástere beszűkült, ezért kapott mozgáskorlátozott-igazolványt.

Az ingyenes parkolásra jogosító kártyát azonban néhány hónapja ellopták az autójából.

A 75 éves táncosnőnek most egy bizottság előtt kell bizonygatnia, hogy jogosult a rokkantkártyára. "Képtelenség" - foglalta össze röviden az azóta átélt tortúrát. "Évente kétszer 15 napos rehabilitáción veszek részt a Lukács fürdőben. Aznap is ott voltam. Először csak azt tűnt fel, hogy megbüntettek, gondoltam, lecsúszott a kártyám a helyéről. Amikor hiába kerestem, akkor fedeztem fel, hogy az autózárat felfeszítették, majd visszazárták. A kártyán a nevem is rajta volt" - meséli a művésznő, aki azon a napon büntetést is kapott. Ilona járt a rendőrségen, a Kormányablak hivatalában, de kálváriája ezzel nem ért végett.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

"Össze kell szednem az összes leletemet, és februárban egy bizottság elé állnom, hogy ismét megkaphatom-e az igazolványt. 75 évesen produkálhatom magam, hogy mire vagyok még képes. Ennél felháborítóbb és megalázóbb dolog nincs. Azzal vajon miért nem foglalkoznak, hogy mások milliárdokat lopnak el?"

A táncművészt nagyon elkeseríti a hazai bürokrácia. Azt mondja, a hivatására ráment az egészsége, de tartja magát. "A fájdalomküszöböm igen magas. Ha összeszorított foggal is, de a színpadon és közösségben sosem mutatom ki a fájdalmamat. Ez azonban nekem is sok."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.