Szokatlanul hamar választottak szét sziámi ikreket Svájcban

Forrás: NORTHFOTO -
műtét sziámi ikrek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már nyolc nappal a születés után szétválasztottak összenőtt ikreket svájci orvosok; tudomásuk szerint eddig sehol a világon nem hajtottak végre hasonló műtétet ilyen fiatal pácienseken.

A két kislányt december 10-én választották szét a berni egyetemi klinikán, akkor együttesen 2,2 kilót nyomtak. Valójában hármas ikrek születtek két hónappal az esedékesség előtt, a harmadik kislány azonban egészségesen jött világra.

Illusztráció Forrás: NORTHFOTO

A sziámi testvéreknek nagy területen összenőtt a mája, és mellkasuknál is szét kellett választani őket.
A szokatlanul korai beavatkozás mellett azért döntöttek az orvosok és a szülők, mert a babáknak súlyos problémáik voltak a közös máj miatt. Mivel a májon át sok vér áramlott az egyik gyermekből a másikba, az egyiknek túl sok vére és magas vérnyomása lett, míg a másiknak túl kevés vére és túl alacsony vérnyomása volt.

Svájcban az elmúlt harminc évben mindössze két alkalommal születtek olyan sziámi ikrek, akik túlélték szétválasztásukat.

Még egy ok, amiért nem érdemes energiaitalt innunkhttp://www.life.hu/drlife/20160129-az-energiaital-bizonyitottan-emeli-a-vernyomast-kutatasok-szerint.htmlA kutatók statisztikailag szignifikáns vérnyomás-emelkedést dokumentáltak azoknak a fiataloknak a körében, akik megittak egy doboz kereskedelmi forgalomban lévő energiaitalt. Dr. Life--C-vitamin infúzión Berki Krisztiánhttp://www.life.hu/drlife/20160131-c-vitamin-infuzion-berki-krisztian.htmlVitaminnal töltekezik Berki Krisztián, amelyhez orvosi segítséget is igénybe vett. Kislánya, Nati, aki ahogy nő, úgy lesz egyre cukibb, ide is elkísérte a híres papáját. Dr. Life--Rákot okozhat a túlzásba vitt evéshttp://www.life.hu/drlife/20160131-hogyan-okozhat-rakot-a-tulzasba-vitt-eves.htmlA túl nagy mennyiségű kalória a legújabb kutatás szerint kikapcsolja az egyik hormont a bélrendszerben, amely normál esetben gátolja a daganat kialakulását. Dr. LifeThinkstockÉletet menthet a szódabikarbóna?http://www.life.hu/drlife/20160131-eletet-menthet-a-szodabikarbona-kutatas.htmlSokan csak a sütemények és torták hozzávalójaként gondolnak a szódabikarbónára, pedig a legújabb kutatás azt mutatja, hogy az összetevő ennél sokkal fontosabb szerepet is játszhat: életeket menthet. Dr. LifeThinkstockItt az influenzajárvány - Még érdemes beadatni az oltásthttp://www.life.hu/drlife/20160130-magyarorszagon-egyelore-lassan-terjed-a-virus-az-influenzajarvany.htmlEgyre több európai ország számol be kiterjedt influenzajárványról, Magyarországon egyelőre lassan terjed a vírus - derül ki az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ legfrissebb jelentéséből. Dr. LifeThinkstockLeprásként a 21. században - Inkább egy szabadtéri börtön, mint a bujkáláshttp://www.life.hu/drlife/20160129-lepra-elleni-harc-vilagnapja-egyiptomban-kolonia-mukodik-fotosorozat.htmlA betegségtől már közel sem szenved annyi ember, mint a középkorban, ám az érintettek száma elenyészőnek sem mondható. A 21. században valamelyest könnyebb a leprások élete, Egyiptomban még kolóniát is alakítottak ki a számukra. Tények, tévhitek és fotósorozat a lepráról: ma van a lepra elleni harc világnapja. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.