A vak fiú megvalósította álmát, és szörfös lett

Forrás: Youtube -
Brazil szörf sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brazil fiú bebizonyította, hogy érdemes hinni magunkban és az álmainkban is. A fiatal ugyanis vaksága ellenére is profi szörfös lett.

Apja már Derek Rabelo születése előtt is arról álmodozott, hogy fiából szörfös lesz. Mutatja ezt az is, hogy gyermekét az első hawaii világbajnok szörfösről, Derek Ho-ról nevezte el.

Egy váratlan fordulat azonban gátat szabott az álmoknak,

Derek ugyanis elveszítette a látását, egy glaucoma nevezetű betegség miatt.

Forrás: Facebook/Derek Rabelo

Ennek ellenére a brazil fiatal is szörfözni akart, és amikor 17 éves lett, eldöntötte, hogy valóra váltja a saját és apja álmát is.

"Először az édesapám tanított" - mondta a Bored Pandának. " Reggelente együtt mentünk ki a partra, később elküldött egy szörftanfolyamra is, majd a barátaimmal is gyakoroltam. Figyeltem az óceán hangjait, és minden pillanatban más zajokra lettem figyelmes, ez segített a tájékozódásban - mesélte a szörfös.

Majd hozzátette, "Ha van egy álmod, hinned kell benne, különben örökre álom marad. Én abban hiszek, hogy Isten erős érzékeket adott nekünk, párosítsuk őket szenvedéllyel és kitartással."

Forrás: Youtube

Glaucoma, azaz a zöldhályog

A zöldhályog kialakulásának során a szemben található csarnokvíz termelődése és elfolyása közötti egyensúly felborul, a szemnyomás megemelkedik, ez pedig a szaruhártya vizenyőjét és a látóidegfő vérellátási zavarát okozza. A vérellátási zavar következtében az ideghártya és a látóidegfő idegsejtjei elpusztulnak. Bár a folyamattal visszafordíthatatlan látásromlás alakul ki, az időben felismert és kezelt betegség esetén ez a romlás megállítható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.