Jobb, ha a férfiak nem szexelnek várandós partnerükkel!

Forrás: Thinkstock -
szex óvszer önmegtartóztatás Zika-vírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Óvszert, vagy teljes önmegtartóztatást javasolnak az amerikai szakemberek azoknak a férfiaknak, akik a Zika-vírussal fertőzött területen jártak!

A várandós nőkkel folytatott szexuális kapcsolat felfüggesztését, vagy az óvszer használatát javasolják az amerikai járványügyi szakemberek azon férfiaknak, akik Zika-vírussal erősen fertőzött területen jártak.

Forrás: Thinkstock

Ez a lépés a válasz arra az esetre, hogy a texasi Dallasban olyan zikalázas beteget diagnosztizáltak, aki szexuális úton fertőződött meg a vírussal. Ugyan a betegséget elsősorban szúnyogok terjesztik, kiderült, hogy ritka esetben, de terjedhet vérátömlesztéssel vagy szexuális úton is.

Forrás: Brazil Photo Press

A pénteken nyilvánosságra hozott javaslattal próbálják elkerülni, hogy szexuális úton terjedjen a fertőzés. Így azoknak a férfiaknak, akik jártak fertőzött területen és várandós a partnerük, legalább az óvszer használatát javasolják a szakemberek. A Zika-fertőzöttség a közlemény szerint 28 országra érvényes: valamennyi közép-amerikai és jó néhány dél-amerikai államra, köztük például Brazíliára, Paraguayra, Bolíviára, Ecuadorra, Kolumbiára, Venezuelára vagy Francia Guyanára.

Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Sam Cowie

Azoknál a pároknál, amelyeknél a férfi partner korábban járt fertőzött területen, érdemes "fontolóra venni az óvszerek állandó és korrekt használatát, vagy még azt is, hogy a pár tartózkodjon a szexuális élettől" - olvasható a pénteken megjelent dokumentumban.

Forrás: AFP/Christophe Simon

A járványügyi hivatal tisztségviselői leszögezik: "A tudomány nem egyértelmű abban, milyen hosszú ideig lappang a vírus, milyen hosszú ideig tart a fertőződés kockázata". De hozzáteszik: a tudósok már kutatják a választ erre a kérdésre is. A szakemberek egyúttal azt is tanácsolják, hogy akik gyermekáldást szeretnének, előbb konzultáljanak az orvosukkal.

Heti három óra mozgás garancia a hosszabb életre?http://www.life.hu/drlife/20160204-harom-ora-mozgas-naponta-es-ot-evvel-tovabb-elhetunk-egy-kutatas-szerint.htmlEgy tanulmány szerint azok az idős emberek, akik hetente három órát tornáznak, öt évvel tovább élnek. Dr. Life--Tóth Andi belátta, többet kellene pihenniehttp://www.life.hu/drlife/20160208-toth-andi-az-rtl-klub-xfaktor-gyoztes-enekesnoje-belatta-tobbet-kellene-pihennie.htmlA Dal harmadik elődöntőjének végén az énekesnő rosszul lett, ám állítja, ez csak amiatt lehetett, mert nem figyelt magára. Dr. Life--Sydney van den Bosch refluxszal küzdhttp://www.life.hu/drlife/20160208-sydney-van-den-bosch-miss-earth-szepsegkiralyno-refluxal-kuzd.htmlA szépségkirálynőre hónapokig tartó kezelések várnak, mert a nyelőcsövét szétmarta a gyomorsav. Dr. Life--Kedden műtik Rékasi Károlythttp://www.life.hu/drlife/20160207-kedden-mutik-rekasi-karolyt.htmlHétfőn befekszik a kórházba, majd kedden műtik Rékasi Károlyt.Dr. Life--Többet iszunk a kelleténél? VlogOli kiderítette!http://www.life.hu/drlife/20160207-vlogoli-kerdezte-a-teli-sportok-szerelmeseit-az-alkoholfogyasztasrol-ennyit-iszik-a-magyar.htmlVlogOli, a Life.hu vloggere ezen a héten komoly témáról faggatta a téli sportok szerelmeseit. Vajon tényleg lecsúszik egy-két pohár, mielőtt sílécre pattannánk? Dr. Life--Michael Jackson lánya bevallotta: anonim alkoholisták gyűlésére járhttp://www.life.hu/drlife/20160207-michael-jackson-lanya-alkohol-problemakkal-kuzd-segitseget-kert-a-vilagsztar-gyermeke.htmlA 17 éves Paris Jackson saját maga írta ki ezt a hivatalos Instagram oldalára. Ehhez egy képet is posztolt, de ezt később eltüntette az oldalról. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.