Nincs is annál rosszabb, mint ha nem tudsz elaludni, pedig pontosan tudod, hogy másnap is helyt kell állnod frissen, üdén, kipihenten. Aki álmatlansággal küzd, az valószínűleg egy sor módszert kipróbált már, ám itt egy formabontó ötlet, ami segíthet.

Marion McGilvary folyamatos éberséggel küzdött. Hiába feküdt csendben, sötétben az ágyában, és hiába tartotta magától távol az összes kütyüt, álom csak nem akart jönni a szemére. 

Forrás: Thinkstock

Természetesen kipróbált minden módszert, amit ilyenkor ki lehet. Bárányok számolgatásával vagy éppen alvatlansági napló írásával töltötte estéit alvás helyett, de semmi nem segített a nőnek. Marion rájött, hogy igazából azért nem tud aludni, mert halálosan fél attól, hogy nem tud elaludni.

Forrás: Thinkstock

A nő úgy döntött, hogy igazi szentéllyé alakítja a hálószobáját.Olyan hellyé, ahol biztonságban és kényelmesen érzi magát. Ezért leszámolt az összes szabállyal, amit valaha hallott, és úgy rendezte be szobáját, amilyennek ő látni akarta.  Először az ágyát cserélte le, puha takarókat és párnákat vásárolt. Levette a sötétítő függönyöket, ráadásul TV-t és laptopot is helyezett el a hálójában. Úgy döntött, ha nem tud aludni, legalább jó dolgokkal ütheti el az időt az éjszaka folyamán. Azonban ez bevált! Nem stresszelt többé azon, hogy nem tud aludni, és körbevéve olyan dolgokkal, amiket nagyon szeretett, úgy aludt, mint egy kisbaba.