szívderítő kutatás érrendszer szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kakaó flavanoljai javítják a magas kockázatú betegek érfunkcióit  – és még más is kiderült vele kapcsolatban egy friss tanulmányból.

Dr. Tienush Rassaf, a németországi Essenben működő Nyugat-Németországi Szív- és Érrendszeri Központ kardiológiai osztályának munkatársa, a kutatás vezetője szerint a végstádiumú vesebetegség komoly szív- és érrendszeri kockázati tényező, ebben a populációban nagyon megugrik a betegségek és a halálozás aránya – nyolcszorosa a normál populációban tapasztalhatónak. A végstádiumú vesebetegek esetében az érrendszeri problémák sokszor kapcsolódnak a szívelégtelenséghez, és a hirtelen szívhalálhoz.

Forrás: Thinkstock

A szív megemelkedett troponin-szintje a végstádiumú vesebetegek bármely okból bekövetkező halálozásának jó jelzője – jegyzik meg a kutatók, akik arra is rámutatnak, hogy a nitrogén-monoxid rendelkezésre állásának zavara állandósítja az érműködés zavarait. A pontos részletek kiderülnek a Szívderítő.hu cikkéből.

Mindennap kakaós turmixot iszik a kisfiú – vajon az életébe fog kerülni?http://www.life.hu/drlife/20150626-kakao-banan-turmix-ragas-egeszseg.htmlAmikor Nicholas Woodcraft kakaós banánturmixot kér reggelire, az édesanyja már kétségbeesetten kezd neki a finomság elkészítésének, ugyanis a kisfiúnak két éve csak ebből áll az étrendje.Dr. LifeThinkstockA kakaó csodálatos hatásaihttp://www.life.hu/drlife/20140606-a-kakaonak-egeszsegre-gyakorolt-pozitiv-hatasa-kozismert.htmlA kakaó egészségre gyakorolt, jótékony hatásairól számtalan tudományos tanulmány született. Nem titok, hogy a kakaó jót tesz a keringésnek, véd a cukorbetegségtől, óvja az immunrendszert is, valamint késlelteti az öregedést.Dr. LifeOrigoKakaó helyett vegyszert ivott a fiamhttp://www.life.hu/drlife/20130218-bezzeganya-blog-ilyen-ha-egy-keteves-gyermek-mergezo-vegyszert-iszik.htmlMi történik olyankor, amikor egy édesanya hirtelen rájön, hogy a kétéves kisfiának azért van tisztítószer-illata, mert a kupakot nem csavarta rá a kárpittisztító sampon flakonjának tetejére a vendégek nyüzsgése miatt? Természetesen óriási ijedelem. És kórház. Hogy szükség volt-e gyomormosásra, azt kertedi meséli el a Bezzeganya blogban.Dr. LifeElőbb gyógyulnak a szívbetegek, ha optimistákhttp://www.life.hu/drlife/20160129-optimizmussal-elobb-gyogyul-meg-aki-szivbeteg-derult-ki-egy-kutatasbol.htmlEgy amerikai vizsgálat bebizonyította, hogy az infarktus utáni optimista hozzáállás nagyban befolyásolja a betegség lelki és fizikai kimenetelét! Dr. Life--Kiderült: szívelégtelenség és prosztatarák vitte el Lemmy Kilmisterthttp://www.life.hu/drlife/20160120-lemmy-kilmister-a-motorhead-zeneszet-szivelegtelenseg-es-prosztatarak-vitte-el.htmlHivatalosan is megerősítették a Motörhead zenészének halálokát. Dr. Life--Hoppá! Kiderült a koffein nem okoz szívdobogásthttp://www.life.hu/drlife/20160127-egy-tanulmany-szerint-a-koffein-nem-okoz-szivdobogast-es-nincs-karos-hatassal-a-szervezetre.htmlNem kell többé rettegni a kávéivástól, mert egy tanulmány szerint, a szívre nincs hatással a koffein. Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.