Bátor tettre szánta el magát a méhnyakrákos Heather Keating

Forrás: Heather Keating -
tünetek Heather Keating méhnyakrák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 24 éves nő azt szeretné, ha senkinek nem kellene olyan megpróbáltatásokon keresztülmennie, amilyeneken neki kellett.

Nem maradt csendben Heather Keating. A méhnyakrákos fiatal eldöntötte, hogy leírja szörnyű diagnózisának történetét, hogy mások még idejében észre tudják venni a bajt.

Forrás: Heather Keating

Az írországi Heathert nagyon fiatalon, mindössze 24 évesen diagnosztizálták méhnyakrákkal. Az ottani szokások azonban nem tették lehetővé a szűrést számára 25 éves kora előtt. Hiába fordult orvoshoz a panaszaival, elküldték őt.

“Elkezdtem vérezni a ciklusaim között is, és szex után is. Elmentem orvoshoz, de azt mondták, csak akkor vesznek kenetet, ha elmúltam 25. Azt hittem ez jót jelent. A legvadabb álmaimban sem gondoltam volna, hogy rákos vagyok!” - írta Heather a Facebook-bejegyzésében.

Forrás: Facebook/Heather Keating

Három hónappal később a vérzés még rosszabb lett, és a fiatal lány vérszegénnyé vált. Csak ekkor derült ki, hogy Heather rákos. Szerencsére nem alakultak ki áttétek a szervezetében, így egy műtéttel el tudták távolítani a rákos sejteket. Mostanra a lány már tünetmentes, és azért osztotta meg a történetét, hogy másokkal ez nem fordulhasson elő.

Figyelmeztet mindenkit arra, hogy 25 év alatt is ragaszkodjon a vizsgálatokhoz, ha a következőket tapasztalja:

  • Vérzés a ciklusok között, vagy szex után
  • Fájdalmasabb vagy hosszabb ideig tartó menstruáció
  • Kellemetlen szagú váladék
  • Fájdalmas, kellemetlen érzés a medencében, vagy szex közben

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.