Agyvérzést okozhat a túl sok alvás?

Forrás: Thinkstock -
agyvérzés kutatás stroke egészség alvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A napi 8 óránál tovább tartó alvás sokkal károsabb az egészségre, mint az ennél rövidebb alvásidő - állítja egy új amerikai kutatás eredménye.

Hiába esik jól hétvégente 10-12 órákat henyélni az ágyban, egy friss amerikai kutatás szerint jobb, ha nem teszed. A New York Egyetem orvostudományi karának professzorai megállapították: azoknál, akik napi 8 óránál többet alszanak, 146 %-kal megnövekszik az agyvérzés kialakulásának kockázata.

Forrás: Thinkstock

Ám az American Stroke Association Meetingen elhangzott tanulmány eredményei szerint az sem jó, ha az egyén kevesebbet alszik 7 óránál: igaz, ez esetben csak 22%-kal növekszik meg a stroke kockázata.

A kutatók nagyjából 288 ezer ember egészségi állapotát és életmódját követték nyomon 2004 és 2013 között, amelynek során azt találták, hogy az agyvérzés megelőzésének és egészségünk védelme szempontjából a legjobb, ha napi 7-8 órát alszunk, és heti 3-6 alkalommal időt szánunk a testmozgásra.

Tízpercenként alakul ki stroke, mégis későn ismerik fel

Félóránként hal meg valaki stroke-ban Magyarországon, részben azért, mert nem, vagy csak későn ismerik fel. A Life.hu cikkéért kattints ide!

Sokkal jobban fest a rákkal küzdő Val Kilmer - Friss fotó!http://www.life.hu/drlife/20160217-val-kilmer-gegerakkal-kuzdo-szinesz-sokkal-jobban-fest.htmlAz 56 éves színész, akit néhány hónappal ezelőtt még gégekanüllel a nyakán fényképeztek, láthatóan már sokkal jobban érzi magát. Dr. Life--A Pszichológus Pasi – Csak semmi pánik, különben pokol lesz az életed! http://www.life.hu/drlife/20160218-a-pszichologus-pasi-tanacsai-panikroham-ellen.htmlA pánikbetegség ma már szinte népbetegség! Észrevétlenül kezdődik, akár éveken át lappang, és gyakran a legváratlanabb helyzetben, hirtelen mutatkozik meg, és onnantól pokollá teheti az ember életét. Akinek ilyen rohama van, az a legkevésbé sem a közönségnek produkálja magát, ellenkezőleg: zárt ajtók mögött, a legbiztonságosabb közegben is szenvedhet, mint a kutya. Dr. LifeThinkstockÖt aranyércsomót műtöttek ki Pataky Attilából http://www.life.hu/drlife/20160218-pataky-attila-aranyer-mutetje-nem-zajlott-siman-ot-csomot-tavolitottak-el-mutet.htmlHosszú lábadozás után az énekes végre fellélegezhet. Decemberben egy életmentő beavatkozásra volt szükség nála, ma már viszont csak egy rossz emlék a műtét. Dr. Life--Sportolás közben szenvedett sérülést Bódi Sylvihttp://www.life.hu/drlife/20160218-bodi-sylvi-egykori-playmate-es-szorfoktato-szemheja-lila-lett-egy-sportserules-miatt.htmlAz egykori playmate, aki mostanában szörfoktatóként járja a világot, képmegosztó oldalán számolt be a történtekről. Dr. Life--Úristen! Így fog kinézni Hódi Pamela idősen!http://www.life.hu/drlife/20160216-hodi-pamela-megmutatta-hogyan-fog-kinezni-idos-koraban.htmlEgy alkalmazás segítségével bárki megnézheti, hogyan fog majd kinézni idős korában. Hódi Pamela is kipróbálta, és az eredményt rajongóival is megosztotta. Dr. Life--Szó szerint belehalhatunk a bántba - Ez a Broken-szív szindrómahttp://www.life.hu/drlife/20160217-belehalhatunk-a-banatba.htmlAkár bele is halhatunk a bánatba, legalábbis ezt állítják a kutatók, ráadásul a szomorúságtól és stressztől összetörött szívnek orvosi neve is van: a Broken-szív szindróma. Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.