A csodálatos anyatej! Így igazodik a kisbaba igényeihez

Forrás: Thinkstock -
kisbaba anya szervezet anyatej változás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az emberi test lenyűgöző! Ezt a véleményt osztja az az anya is, aki észrevette, hogy milyen különbség van az este, és másnap reggel leszívott anyateje között. 

Mallory Smothers kisbabája megfázással küzdött. Az anya ezért szoptatás előtt este, majd másnap reggel is leszívott egy kis anyatejet a gyermek számára, hogy fel tudjanak készülni a betegeskedő, nyűgösebb időszakra.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Mallory viszont észrevett egy különös dolgot, ahogy egymás mellé tette a két anyatejet tartalmazó zacskót, mégpedig azt, hogy már látszatra is óriási köztük a különbség. A bal oldalin az esti adag látható, a jobb oldalon pedig a másnap reggeli. Az anya a Facebook-oldalán tette közzé az erről készült képet, és a magyarázatot, ami virusként terjedt el a neten.

Forrás: Facebook/Mallory Smothers

Mallory posztjában először is felhívja a figyelmet a két anyatej közti különbségre, majd leírta, hogy nem is olyan rég olvasott erről egy érdekes cikket egy orvosi folyóiratban. Az anyatej összetétele folyamatosan változik a baba igényeihez képest. Tehát amikor a babával valami nincs rendben, a szoptatás során az emlőn keresztül az anya szervezete érzékeli ezt, és a kisbaba szükségleteihez igazodva megváltoztatja az anyatej összetételét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.