Brit kutatók szerint az öregség boldogsággal kecsegtet

Forrás: Thinkstock -
boldogság idős öregség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbben a 70 éves kor közeledtével egyre boldogabbnak érzik magukat. Legalábbis ezt mutatta ki egy kutatás, ami 1946-ban kezdődött, és amelynek során több ezer csecsemőt vizsgáltak meg.

Brit kutatók 3000 embert figyeltek meg egészen a születésüktől kezdve, a vizsgálatok pedig kimutatták, hogy

70 éves kor közeledtével egyre boldogabbnak érzik magukat.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A világ egyik legrégebben keződött kutatásában a 60 és 64 év közötti résztvevők 14 különböző kategóriákban értékelték magukat,

mint például a boldogság, magabiztosság és az ellazultság.

Évek múltán, 69 éves korukban ismét megkérdezték őket, és mind a 14 kategóriában javulást tapasztaltak, annak ellenére, hogy rosszabbodott az egészségi állapotuk – írja a Guardian.

„Azt a következtetést vontuk le, hogy a 60-as éveik alatt az emberek közérzete általában javul. 5-ből 1 embernél tapasztaltunk lényeges javulást, igaz, pár résztvevőnél lényeges romlás volt kimutatható” - mondta Dr. Mai Stafford, a University College London kutatója.

Nagyon lassan javul Szaxi Maxihttp://www.life.hu/drlife/20160301-szaxi-maxi-azaz-fekete-gyula-allapota-nem-javul-gyors-utemben.htmlA Dolly Roll és a Hungária legendás zenésze, Fekete Gyula állapota nem javul gyors ütemben. Mind barátai, mind rajongói reménykednek a zenész felépülésében. Dr. Life--Kiengedték a kórházból Yoko Onóthttp://www.life.hu/drlife/20160229-kiengedtek-a-korhazbol-yoko-onot-john-lennon-ozvegyet.htmlAz ikonikus művész annyira rosszul lett, hogy kórházba kellett szállítani. Az első információk arról szóltak, hogy storke-ot kapott, de ezt később megcáfolta a sajtósa. Dr. Life--Csodálatos videó: Ilyen egy burokban született baba első lélegzetvételehttp://www.life.hu/drlife/20160228-magaztburokban-szuletett-baba-elso-lelegzetvetelet-orokitettek-meg-videon.htmlAz élet egyik lenyűgöző pillanatát sikerült megörökítenie egy felhasználónak. A hihetetlen videó egy csecsemő életének első másodperceit, és a legeslegelső lélegzetvételt mutatja be. Dr. Life--Minél finomabb, annál addiktívabb – boldoggá tesznek minket a gyorsételek?http://www.life.hu/drlife/20160226-gyorsetel-addiktiv-kutatasok-es-tortenetek-tamasztjak-ala.htmlA gyorsételek hosszú idő óta vita tárgyát képezik, és nagyszerű táptalaját adják a kutatásoknak. Kutatók most azt állapították meg, hogy valóban függőséget váltanak ki, eredményeiket a Daily Mail cikkében közölték. Emellett arra is rájöttek, hogyan csökkenthető az étvágy. Dr. LifeThinkstockEgy fiatal lány kullancscsípés miatt szeretne véget vetni életénekhttp://www.life.hu/drlife/20160226-egy-fiatal-lany-kirsty-keep-a-kullancscsipese-miatt-szeretne-veget-vetni-eletenek.htmlA 23 éves lány azért könyörög édesanyjának, hogy vigye el egy svájci eutanázia-klinikára, mert szeretné, ha véget érnének szenvedései. Dr. Life--Matthew McConaughey ráncfelvarrásra jár?http://www.life.hu/drlife/20160226-matthew-mcconaughey-tul-kisimult-rancfelvarrasra-jar-a-vilaghiru-szinesz-foto.htmlA színész arca olyan sima, mint a babapopsi. Gyanús ez a feltűnően kisimult ábrázat, és a hírek szerint ennek egy oka van: a sztár nem veti meg a különböző szépészeti beavatkozásokat. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.