szívderítő tükör siker kutatás fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tükör használata segíthet abban, hogy időben abbahagyjuk a gyorsételek fogyasztását - legalábbis ezt állítják egy friss kutatás szerzői. 

A Cornell Egyetem Élelmiszer-laboratóriumának kutatói erre a következtetésre jutottak, miután 185 egyetemistával ételkóstoló kísérletet végeztettek el. A hallgatókat arra kérték, hogy válasszanak akár csokitortát, akár gyümölcssalátát. Miután kiválasztották, a csoport egyik felét arra kérték, hogy egy tükörrel szemben egyék meg a kiválasztott ételt, míg a társaság másik fele tükör nélküli szobában evett. Miután elfogyasztották a kiválasztott ételüket, arra kérték őket, hogy értékeljék az ételek ízét a kutatóknak.

Forrás: Thinkstock

Azok a tortaevők, akik tükörrel szemben ettek, kevésbé élvezték a tortájukat, mint azok, akiknek nem kellett magukat nézniük evés közben. Míg azok körében, akik gyümölcssalátát választottak, nem figyeltek meg semmiféle eltérést az ízletesség minősítésében. Mi ennek az oka? Kiderül a Szívderítő.hu cikkéből.

Csupán egy génre van szükségünk a fogyáshozhttp://www.life.hu/drlife/20150918-erre-a-genre-van-szukseg-a-vekony-alakhoz.htmlSok módja van annak, hogy megszabaduljunk a fölösleges zsírtól, a legtöbbjük diétával és edzéssel jár. Ám a tudósok azonosítottak egy olyan gént, amelyik erőfeszítés nélkül oldja meg mindezt. Dr. Life--Családi tragédia állhat Cheryl Fernandez-Versini drámai fogyásának hátterébenhttp://www.life.hu/drlife/20150913-cheryl-fernandez-versini-drasztikusan-lefogyott-csaladi-dolog-allhat-a-hatterben.htmlA régen formás, nőies Cheryl Fernandez-Versinire mostanság rá sem lehet ismerni. A hónapok óta tartó találgatások után most végre kiderülhet a sokkoló fogyás oka. Dr. Life--A nagy fogyás versenyzőjének tragikus halála: "Fontosabb volt számára, hogy egy jót egyen, mint a folyamatos diéta"http://www.life.hu/drlife/20150721-a-nagy-fogyas-versenyzojenek-agocs-gabor-tragikus-halala-fontosabb-volt-szamara-hogy-egy-jot-egyen.htmlA nagy fogyás egykori versenyzője, Agócs Gábor egy hete vesztette életét tüdőembóliában. Unokahúga így emlékszik vissza azokra a napokra. Dr. LifeBotrányos! Csodálatos fogyások között hozta le egy oldal az anorexiás lány fotóithttp://www.life.hu/drlife/20150326-fogyasok-kozott-hozta-le-egy-oldal-az-anorexias-lany-fotoit.htmlEgy huszonhét éves anorexiával küzdő lány döbbenten vette észre, hogy felkerült egy hihetetlen fogyásokat közlő oldalra.Dr. LifeOrigoZoltán Erika a változókorról és fogyásáról vallotthttp://www.life.hu/drlife/20141031-zoltan-erika-enekesno-a-valtozokorrol-es-fogyasarol-vallott-intim-interjut-adott.html"Sokféle módszerrel próbálkoztam, többek között két héten át tartottam léböjtkúrát, amit nagyon nehéz volt betartani, ráadásul eredménytelen is volt, mert két kilóval nehezebb lettem. Ebben az időszakban annyira zavart a súlyom, hogy nem szívesen néztem vissza magam a tévében sem."Dr. Life--Intenzív diéta vagy lassú fogyás? Nem mindegy, mit választaszhttp://www.life.hu/drlife/20141026-szivbetegseg-eseten-jelentosebb-tulsulynal-intenziv-dieta-vagy-lassu-fogyas-ajanlott.htmlAzt már tudjuk, hogy a mozgásszegény életmód káros hatással van a keringésre. Egyrészt mert a tespedő életmód, az egész napi ülés egyenes út a túlsúly felé. Emellett azonban nem titok, hogy a mozgás a teljes szervezetre jótékony hatással van. Nem mindegy azonban, hogy szívbetegséggel mekkora fába vágja a fejszéjét az ember.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.