Richard Gere: "Akkor is adj pénzt a rászorulóknak, ha drogra költik!"

Forrás: AFP/Tiziana Fabi -
Richard Gere pénz jótékonykodás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Richard Gere szerint akkor is pénzt kellene adni a hajléktalanoknak, ha kábítószerekre és alkoholra költik. 

A 66 éves színész szerint sokkal fontosabb a "sajnálat pillanata", ami rávesz minket arra, hogy pénzt adjunk a hajléktalanoknak, mint az, hogy megpróbáljuk őket szétválasztani a függőségeiktől - számolt be a Daily Mail.

Gere a kijelentése után kemény kritikákat kapott. Egyesek szerint, ha a színész tanácsát követnénk,

sokkal többen halnának meg az utcákon.

A kritikusok például azt üzenték Gere-nek, hogy vegyen részt azoknak a temetésén, akiket a függőségeik öltek meg, és azután magyarázza el a családjuknak, hogy ő csupán csak jótékonykodni akart.

Forrás: AFP/Mario Laporta

Jeremi Swain, egy jótékonysági szervezet vezetője Twitteren kommentálta Gere kijelentését. "Ritkán hallottam olyan baromságot, mint amit Richard Gere mondott. Adj pénzt, nem számít mire, mert a nagylelkűség majd meggyógyítja őket. Richard, ez megöli őket!" Jeremi később a Mailnek adott interjújában még erősebben támadta a színészt.

"Miért nem bontjuk fel az adományozó-rászoruló-drogdíler hármast, és adjuk a pénzt rögtön a dílernek?"

Forrás: AFP/Tiziana Fabi

De a színész továbbra is hangoztatja a véleményét, legutóbb például a 4's Today rádióműsorában mondta el, hogy "A sajnálat a közösség részét képezi. Ezáltal ránthatjuk vissza őket is a társadalomba. A nagylelkűségünk és a megértésünk gyógyíthatja őket, miért kellene nekik azt is megmondanunk, hogy mit tegyenek az adományokkal?"

A duci Mama June túlzásba vitte a fogyókúrát, és kórházba kerülthttp://www.life.hu/drlife/20160304-korhazba-kerult-mama-june-a-fogyok.htmlHoney Boo Boo duci édesanyja, Mama June fogyókúrázni kezdett, a koplalástól pedig annyira rosszul lett, hogy elájult. Jelenleg is kórházban ápolják. Dr. Life--A kemoterápia után javult Karel Gott állapotahttp://www.life.hu/drlife/20160303-tul-van-a-kemoterapian-karel-gott-1.htmlKarel Gott nemrég befejezte a négy hónapja elkezdett kemoterápiás kezelést, és úgy tűnik, hogy a nyirokcsomórákban szenvedő énekes első leletei nagyon is biztatóak. Dr. Life--Szlovákiában is fertőz a Zika-vírushttp://www.life.hu/drlife/20160303-zika-virust-mutattak-ki-kelet-szlovakiaban-is.htmlSzlovákiában is kimutatták a Zika-vírust egy nő szervezetében, aki nemrég Dél-Amerikában járt - közölte a szlovák egészségügyi miniszter. Dr. Life--A kemoterápia után javult Karel Gott állapotahttp://www.life.hu/drlife/20160303-tul-van-a-kemoterapian-karel-gott-1.htmlKarel Gott nemrég befejezte a négy hónapja elkezdett kemoterápiás kezelést, és úgy tűnik, hogy a nyirokcsomórákban szenvedő énekes első leletei nagyon is biztatóak. Dr. Life--Nem szexelhet anélkül, hogy ne ugrana ki a csípőjehttp://www.life.hu/drlife/20160225-ehlers-danlos-szindromaban-szenved-a-fiatal-lany.htmlSzokatlanul hajlékony ízületek, nyúlékony bőr, sérülékeny szövetek, és törékeny csontok. A 19 éves lány egy ritka genetikai rendellenességben szenved, az Ehlers-Danlos-szindrómában. Dr. LifeOrigoRossz a memóriád? Ráfoghatod a télre!http://www.life.hu/drlife/20160222-hatassal-vannak-az-agyunkra-az-evszakok.htmlTudtad, hogy agyunk működését befolyásolják az évszakok? Egy belga kutatás bizonyítja, hogy igen! A kutatók szerint ugyanis az évszakok hatással vannak a memóriánkra, és a koncentrációs képességünkre is. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.