Meghalt a fiatal, mert az orvosa nem vette észre cukorbetegségét

Forrás: Thinkstock -
halál mulasztás tünetek cukorbetegség orvos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 17 éves lány szülei úgy döntöttek, hogy beperlik a gondtalan orvost, hiszen egy egyszerű vizsgálattal megmenthette volna gyermekük életét.

Az orvos nem vette komolyan Claire Taylo panaszait, aki még 2012 őszén alhasi fájdalmakkal és rendszeres hányással kereste fel őt. Hazaküldte az írországi lányt, aki belehalt a cukorbetegség szövődményeibe - írja a Daily Mail.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A szülők úgy döntöttek, beperlik a doktort, hogy mással ez ne fordulhasson elő. A bírósági tárgyalás néhány nappal ezelőtt kezdődött el, ahol az elkeseredett anya számolt be az orvos mulasztásáról. Sem a diabetes tüneteit nem ismerte fel, sem további vizsgálatokra nem küldte Dr. Watts a fiatal páciensét, ehelyett csupán egy nyugtatót írt fel a számára, és hazaküldte.

“Claire alig volt magánál, amikor az orvos megvizsgálta őt, szinte beszélni sem tudott, Dr. Watts ennek ellenére nem kért további kivizsgálást, egyetlen recepttel hazaküldte őt” - mondta el a történteket a gyászoló anya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.