tisztálkodás bőr egészség fürdés érv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Furán hangozhat, de a kutatók szerint nem muszáj mindennap zuhany alá állnod. Nem tudod elképzelni, hogy koszosan feküdj be este az ágyba? Mi sem, de azért nézd meg a felhozott érveket! 

Túlságosan szárítja a bőrt

Érzékeny a bőröd? Akkor neked a víz igazi ellenség lehet, és a testápoló használata szinte kötelező. Próbálj minél kevesebbszer forró vízzel mosakodni! A víz nemcsak a természetes olajokat, de fontos baktériumokat is eltávolít a bőrödről.

Forrás: Thinkstock

Van rajtam ruha, így nem leszek koszos

Még furább felvetés. A kutatások alátámasztották, hogy a ruhadarabok elnyelik az izzadságot, így pedig a napi öltözékváltással néha többet teszünk a saját higiéniánkért, mint a zuhanyzással.

Minél kevesebb víz, annál több pénz

Egy fürdéssel több liter vizet fogyasztunk el, ezzel pedig nagyban csökkentjük a pénztárcánk tartalmát. Ha jobban belegondolsz, a gyors zuhanyzással nemcsak a környezetednek teszel jót, de anyagilag is jól jársz.

Forrás: Bustle

A gyógyszerész több, mint egy fiókhúzogató – Ezúttal ők bizonyíthatnak!http://www.life.hu/drlife/20160322-hatodik-alkalommal-keresik-az-ev-gyogyszereszet-felhivas-es-reszletek.htmlA Magángyógyszerészek Országos Szövetségének koordinálásával a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság és a Magyar Gyógyszerészi Kamara 2016-ban hatodik alkalommal hirdeti meg az „Év Gyógyszerésze” pályázatot. Dr. Life--Megdőlt a sztereotípia: A szőke nők IQ-ja magasabbhttp://www.life.hu/drlife/20160323-ohio-allami-egyetem-kutatasa-kideritette-a-szoke-nok-iqja-magasabb.htmlViccek állandó szereplői a szőke nők, akiknek általában az értelmi képességeikből csinálnak poént. Elterjedt nézet, hogy a világos hajszínű hölgyek kevésbé intelligensek, ám most a tudomány cáfolta ezt a sztereotípiát. Dr. Life--A zene ad reményt az üvegcsontú nőnekhttp://www.life.hu/drlife/20160322-a-muveszet-ad-remenyt-az-uvegcsontu-nonek.htmlGaelynn Lea egy ritka örökletes betegségben, az úgynevezett üvegcsontúságban szenved, ami megakadályozta a normális növekedésben, ennek ellenére 20 éve hegedül, zenekarokban játszik, és kimondhatatlanul gyönyörű dalokat ír. Ezt mutatta meg a Tiny Desk koncerten. Dr. Life--Drasztikus lépések az iskolai menza ellen: megreformálják az iskolások gondolkodásáthttp://www.life.hu/drlife/20160317-napi-doktor-menza-reform-felvilagositast-kapnak-a-kisiskolasok.htmlAz unióban élő diákok jobban támogatott iskolatej-, gyümölcs- és zöldségprogramokban, valamint a helyes táplálkozásról szóló oktatásban részesülhetnek hamarosan! Dr. Life--Ne nyaggasd a leszokó dohányost! Csak ideges lesz, és rágyújthttp://www.life.hu/drlife/20160319-a-cigarettat-letenni-meglehetosen-stresszes-folyamat-ne-nyaggasd-a-leszokoban-levot.htmlA cigarettát letenni meglehetősen stresszes folyamat, és rendszerint a dohányos partnerét épp úgy megviseli ez az időszak, mint magát a dohányost. Akadnak, akik ilyenkor nyaggatják társukat, hogy legyenek kitartóbbak, de ez általában kontraproduktív: ilyenkor a dohányos ideges lesz, és inkább rágyújt.Dr. Life--A Pszichológus Pasi – Az iskolában kinevelik belőlünk, de aztán nagyon kellene az életben: mi az? http://www.life.hu/drlife/20160317-pszichologus-pasi-a-kreativitasrol-gyermekkorunkban-elfelejtodik-de-eloidezheto-felnottkent.htmlKreatív embernek tartod magad? Pedig a kreativitásról a legtöbb iskolában szó sem esik. Egy rajzolgató, dúdolgató diákot sokszor megbüntetnek, mondván: nem figyel. Így domboríthatod ki ismét a kreatív énedet! Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.