Születési dátumunk elárulja, allergiásak leszünk-e!

Forrás: Dreamstime -
Születés allergia napidoktor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egyesült Államokban a több mint 50 millió embert érintő különböző allergiás kórképek a hatodik helyet foglalják el a krónikus betegségek listáján. A kutatók évek óta keresik a betegség kialakulásának okait, egy friss vizsgálat alapján úgy tűnik, hogy fontos tényező lehet a születés ideje is.

„Az allergiás betegek száma az 1950-es évektől kezdődően folyamatos emelkedést mutat, ám kétségtelen, hogy az utóbbi 20 évben drasztikus növekedés figyelhető meg nem csak az Államokban, hanem világszerte” – mondta el dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus. Jelenleg a hazai lakosság egyharmada érintett az allergiás betegség valamilyen formájától, a prognózisok szerint ez a szám tovább emelkedik majd a következő években is.

Forrás: Dreamstime

Egy 2015-ös kutatás már összefüggést állított fel 55 betegség kialakulása és a születés időpontja közt.

A Journal of the American Medical Informatics Association közlése szerint is az őszi és a téli hónapokban születettek betegesebbek a tavaszi és nyári születésűekhez képest.

A pontos részletek kiderülnek a Napidoktor.hu cikkéből!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.