Az Egyesült Államokban a több mint 50 millió embert érintő különböző allergiás kórképek a hatodik helyet foglalják el a krónikus betegségek listáján. A kutatók évek óta keresik a betegség kialakulásának okait, egy friss vizsgálat alapján úgy tűnik, hogy fontos tényező lehet a születés ideje is.

„Az allergiás betegek száma az 1950-es évektől kezdődően folyamatos emelkedést mutat, ám kétségtelen, hogy az utóbbi 20 évben drasztikus növekedés figyelhető meg nem csak az Államokban, hanem világszerte” – mondta el dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus. Jelenleg a hazai lakosság egyharmada érintett az allergiás betegség valamilyen formájától, a prognózisok szerint ez a szám tovább emelkedik majd a következő években is. 

Forrás: Dreamstime

Egy 2015-ös kutatás már összefüggést állított fel 55 betegség kialakulása és a születés időpontja közt. A Journal of the American Medical Informatics Association közlése szerint is az őszi és a téli hónapokban születettek betegesebbek a tavaszi és nyári születésűekhez képest. 

A pontos részletek kiderülnek a Napidoktor.hu cikkéből!