Mindannyian ismertek voltak a saját szakmájukban, sokan szerették és elismerték őket. Azonban az élet úgy hozta, hogy ott hagyják abba az életüket, ahol a sikereik elkezdődtek: a színpadon, sokak előtt. 

Tiny Tim 

Herbert Khaury, népszerűbb nevén Tiny Tim a hatvanas évek fénykorában lett ismert, amikor egyéni módon adta elő top slágerét, a Tiptoe Through the Tulipsot; 1995-ben majd 40 millió ember nézhette végig, ahogy élő adásban megházasodik. 1996 szeptemberében azonban elállt mellőle a szerencse: egy fellépés közben beverte a fejét, de ügyet sem vetett rá, és szórakoztatta tovább a rajongóit. Súlyos fejsérülése és orvosa utasítása ellenére is elment fellépni egy minneapolisi női klubba, ahol híres slágerének éneklése közben összeesett és meghalt. 

Tiny Tim (középen)Forrás: Wikipédia

Darrell Abbott 

Darrell Abbott a Pantera nevű együttes egyik alapítója és minden idők száz legjobb gitárosának egyike volt. 2004. december 8-án új együttesével, a Damageplannel játszott egy ohiói klubban, amikor az egyik „rajongó”, Nathan Gale egy 9 mm-es pisztollyal a kezében felugrott a színpadra, és rálőtt Darrellre; ezután tüzet nyitott a tömegre is: három embert megölt, és hetet megsebesített. Egyes feltételezések szerint a gyilkos indítéka az lehetett, hogy Darrell már hanyagolta korábbi bandáját, a Panterát – de a pontos okok máig nem tisztázottak. 

Darrell Abbot (balra), gyászoló rajongók (jobbra)Forrás: AFP

Dick Shawn 

Dick Shawn népszerű komikus karakter volt a 60-as években, többek között bizarr vígjátékairól, előadásairól volt híres. Egyik műsorszámának fő attrakciójaként kómába került, majd a második felvonásnál felébredt. 1987. április 17-én San Diegóban lépett fel, miközben éppen a világvégéről beszélt, amikor egyszer csak összeesett a színpadon. A közönség először percekig tapsolt, és nem vette komolyan a helyzetet. Miután a komikus már öt perce nem kelt fel, orvost hívtak hozzá, aki ellenőrizve Shawn pulzusát megállapította, hogy halott. 

Barrie Chase és Dick Shawn az It's A Mad Mad Mad Mad World című filmbenForrás: AFP

Johnny „Guitar” Watson 

Johnny „Guitar” Watson a blues, soul és funk gitáros nem csak tehetségéről, de színpompás fellépőruháiról is ismert volt. 1996. május 17-én Yokohamában, Japánban lépett fel, és éppen szólózott, amikor szívinfarktust kapott, és összeesett. Utolsó mondata az általa játszott dal refrénje volt: „Ain't that a bitch”. 

Johnny „Guitar” WatsonForrás: Wikipédia

Perro Aguayo Jr. 

A Perro Aguayo Jr. vagy El Hijo del Perro néven ismert birkózó és ketrecharcos 2015. március 20-án társaival együtt éppen egy promóciós show-ban szerepelt Mexikóban. A meccs közben különféle technikákat mutattak be: a heves mérkőzés során Aguayo, miután egyszer kirepült a ringből, visszament, ám egyik társa akkora rúgást mért a hátára, hogy eltört három csigolyája, és azonnal meghalt. Pár percig még petyhüdten lógott a ringet körülvevő kötélen, miközben a show folytatódott. Mozdulatlansága aggodalmat váltott ki társaiban is; mire észlelték a bajt és orvost hívtak hozzá, ahogy az a videón is látszik, már az újraélesztés sem segített a 35 éves birkózón. 

Öt sztár, akik 2015-ben itt hagyták a földi létet
Ez az év sokaknál tragikus sztoriknak vagy éppen hosszú betegségeknek vetett véget. Még akkor is, ha némelyik sztárnál az életmódja vagy az életkora miatt megjósolható volt a halál, azért előfordult, hogy nagyokat pislogtunk a halálhír hallatán. A Life.hu összegyűjtött öt sztárt, akik az idén hunytak el.