Xantus Barbara: "Egy hajszálon múlt az életünk"

Forrás: Facebook/Barbara Xantus -
Xantus Barbara baleset Keresztes Ildikó előadás Turay Ida Színház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Turay Ida Színház társulatának 16 fős kisbusza autóbalesetet szenvedett. Négy tagjukat - Hűvösvölgyi Ildikót, Keresztes Ildikót, Győri Pétert és Topolcsányi  Laurát - kórházba kellett szállítani, azonnal vizsgálatokat végeztek el rajtuk. Szerencsére megúszták komolyabb sérülések nélkül az ütközést, ám mindannyian nagyon megijedtek. 

"Egy hajszálon múlt az életünk, ez a karambol figyelmeztetés volt mindenkinek. Sokkos állapotba kerültünk, halálfé­lelmünk volt. Bele se merek gondolni, mi történhetett volna velünk, ha a sofőr nem rántja el a kormányt. Még most is látom, ahogyan Keresztes Ildikó repül előre az ülésből, és beesik az egyik szék alá. Mindannyian megsérültünk, de többünknek szerencséje volt. A helyszínre kiérkező mentők megdöbbentek, hogy ennyivel megúsztuk. Mindenkit kórházba akartak vinni, azt mondták, hogy a látottak alapján, ha csak kicsit fáj, akkor is lehet komoly a baj" - nyilatkozta a Borsnak Xantus Barbara.

Forrás: Facebook/Barbara Xantus

A társulat tagjai később - másfél óra késéssel - saját felelősségükre színpadra álltak. A színészek úgy vélik, életük legnehezebb, egyben legszebb előadása volt. "Sokkos állapotban voltunk végig. Mivel a közönség tudta, mi történt, állva tapsoltak. A darab végére összeomlottunk, együtt sírtunk a színpad mögött, annyira megviselt bennünket a karambol" - mondta Xantus.

"Rettenetesen megijedtem. Több vizsgálatot végeztek el rajtam, meg is röntgeneztek, mert a térdem, az arccsontom, és a kulcscsontom fölött is erős fájdalmaim voltak, és nehezemre esett a levegővétel. Hálás vagyok mindenkinek, aki segített" - nyilatkozta a napilapnak Hűvösvölgyi Ildikó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.