Furcsa élethelyzetekből tudták meg, hogy rákosak

Forrás: Dreamstime -
betegség agydaganat műtét rák (betegség) Cápa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bármennyire is fejlett az orvostudomány, egyes betegségeket még a legmodernebb technika sem képes egyértelműen kimutatni – sokszor a rákot sem. Nem hétköznapi dolog, hogy valakinek egy állat jósolja meg a betegségét: egyiküknek a kutyája, másikuknak egy cápa harapása, valakinél pedig egy elmondott vicc jelezte, hogy rákos beteg.

Miután elmondott egy viccet, agydaganatot találtak nála

A 34 éves Andrew Llewellyn éppen viccet sütött el egy beszélgetés közben, amikor hirtelen elájult, és elvesztette az emlékezetét; kiderült, hogy agyvérzést kapott. A vizsgálatok során az orvosok agydaganatot találtak a férfi fejében, ami a beszédközpontjára volt rossz hatással. Egy négyórás műtét során eltávolították a tumort, ezután a férfi ismét szórakoztathatta ismerőseit humorával.

Forrás: Youtube

Cápa támadta meg, kiderült, hogy rákos

Eugene Finney éppen Kalifornia partjainál úszott, amikor megtámadta egy cápa. Az állat jelentős zúzódásokat és vágásokat ejtett a férfi hátán, ezért kórházba került. Ha nem lett volna a félelmetes ragadozó, már halott lenne, ugyanis a kórházban egy baljós daganatot találtak a testében. A korai felfedezésnek köszönhetően a férfi teljesen felépült.

Forrás: Dreamstime, Eugene Finney

Terhesnek hitte magát, de tumor volt a hasában

A 42 éves Madalina Neagunak abortusza volt, az orvosa már ekkor is jelezte neki, hogy valami nincs rendben nála odabenn. A beavatkozást követően a nő komoly alhasi fájdalmai miatt került kórházba, először maga sem értette, miért. A sürgősségi vizsgálatok kimutatták, hogy a nő méhében egy hatalmas tumor van, amit azonnal el kellett távolítani. A daganatot eltávolították, így a nő sikeresen megúszta a szenvedéseket.

Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

Anyajegye árulkodott

Sam Davies 31 éves koráig úgy élt, hogy egy hatalmas anyajegy „díszítette” a homlokát, emiatt osztálytársai sokszor egyszarvúnak csúfolták őt. Amikor szült, ez a kinövés az erőlködés miatt szétnyílt a homlokán; a megvizsgált anyajegy alatt

három(!) rákos daganat is volt a nő fejében.

Az orvosok állításuk szerint korábban nem találkoztak még ilyen esettel. A gyors műtétet és helyreállítás után már vígan éli mindennapjait a nő, aki az eset után nem tervez több gyermeket.

Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

Kutyája mentette meg az életét

Maureen Burns 10 éves keverék kutyája már biztosan elnyerte a leghűségesebb társ címet, hiszen megmentette gazdája életét. A 64 éves nő arra lett figyelmes, hogy kutyája napok óta furán viselkedik, amikor a nő ölbe vette, az folyton az ő mellét szimatolta. Maureen ezt jelnek vette, ezért megvizsgáltatta a melleit, de a mammográfia nem mutatott semmit. Mivel meg volt győződve arról, hogy valami baja lehet, biopsziás vizsgálatot kért, amiből kiderült, hogy tényleg rosszindulatú daganata van. A műtétek és a sugárterápia lezajlott, a nő pedig azóta is boldogan él jó szimatú kedvencével.

Forrás: Youtube

Ismert emberek, akik a nagyközönség előtt haltak meg

Mindannyian ismertek voltak a saját szakmájukban, sokan szerették és elismerték őket. Azonban az élet úgy hozta, hogy ott hagyják abba az életüket, ahol a sikereik elkezdődtek: a színpadon, sokak előtt. Cikkünkből megtudhatod, kik voltak ők!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.