Bármennyire is fejlett az orvostudomány, egyes betegségeket még a legmodernebb technika sem képes egyértelműen kimutatni – sokszor a rákot sem. Nem hétköznapi dolog, hogy valakinek egy állat jósolja meg a betegségét: egyiküknek a kutyája, másikuknak egy cápa harapása, valakinél pedig egy elmondott vicc jelezte, hogy rákos beteg.

Miután elmondott egy viccet, agydaganatot találtak nála

A 34 éves Andrew Llewellyn éppen viccet sütött el egy beszélgetés közben, amikor hirtelen elájult, és elvesztette az emlékezetét; kiderült, hogy agyvérzést kapott.  A vizsgálatok során az orvosok agydaganatot találtak a férfi fejében, ami a beszédközpontjára volt rossz hatással. Egy négyórás műtét során eltávolították a tumort, ezután a férfi ismét szórakoztathatta ismerőseit humorával.

Forrás: Youtube

Cápa támadta meg, kiderült, hogy rákos

Eugene Finney éppen Kalifornia partjainál úszott, amikor megtámadta egy cápa. Az állat jelentős zúzódásokat és vágásokat ejtett a férfi hátán, ezért kórházba került. Ha nem lett volna a félelmetes ragadozó, már halott lenne, ugyanis a kórházban egy baljós daganatot találtak a testében. A korai felfedezésnek köszönhetően a férfi teljesen felépült.

Forrás: Dreamstime, Eugene Finney

Terhesnek hitte magát, de tumor volt a hasában

A 42 éves Madalina Neagunak abortusza volt, az orvosa már ekkor is jelezte neki, hogy valami nincs rendben nála odabenn. A beavatkozást követően a nő komoly alhasi fájdalmai miatt került kórházba, először maga sem értette, miért. A sürgősségi vizsgálatok kimutatták, hogy a nő méhében egy hatalmas tumor van, amit azonnal el kellett távolítani. A daganatot eltávolították, így a nő sikeresen megúszta a szenvedéseket.

Képünk illusztrációForrás: Dreamstime

Anyajegye árulkodott

Sam Davies 31 éves koráig úgy élt, hogy egy hatalmas anyajegy „díszítette” a homlokát, emiatt osztálytársai sokszor egyszarvúnak csúfolták őt. Amikor szült, ez a kinövés az erőlködés miatt szétnyílt a homlokán; a megvizsgált anyajegy alatt három(!) rákos daganat is volt a nő fejében.  Az orvosok állításuk szerint korábban nem találkoztak még ilyen esettel. A gyors műtétet és helyreállítás után már vígan éli mindennapjait a nő, aki az eset után nem tervez több gyermeket.

Képünk illusztrációForrás: Dreamstime

Kutyája mentette meg az életét

Maureen Burns 10 éves keverék kutyája már biztosan elnyerte a leghűségesebb társ címet, hiszen megmentette gazdája életét. A 64 éves nő arra lett figyelmes, hogy kutyája napok óta furán viselkedik, amikor a nő ölbe vette, az folyton az ő mellét szimatolta. Maureen ezt jelnek vette, ezért megvizsgáltatta a melleit, de a mammográfia nem mutatott semmit. Mivel meg volt győződve arról, hogy valami baja lehet, biopsziás vizsgálatot kért, amiből kiderült, hogy tényleg rosszindulatú daganata van. A műtétek és a sugárterápia lezajlott, a nő pedig azóta is boldogan él jó szimatú kedvencével. 

Forrás: Youtube
Ismert emberek, akik a nagyközönség előtt haltak meg
Mindannyian ismertek voltak a saját szakmájukban, sokan szerették és elismerték őket. Azonban az élet úgy hozta, hogy ott hagyják abba az életüket, ahol a sikereik elkezdődtek: a színpadon, sokak előtt. Cikkünkből megtudhatod, kik voltak ők!