Folyik az orrod és alig kapsz levegőt az allergia miatt? Fogadd meg tippjeinket!

Forrás: Thinkstock -
allergia tippek allergiaszezon napidoktor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hivatalosan is itt a tavasz, madárcsicsergéssel, napsütéssel, virágzó növényekkel. Ez utóbbi azonban az allergiásoknak nem okoz feltétlen örömet, hisz a levegő megtelik pollenekkel, magukkal hozva a tavaszi allergia kellemetlen tüneteit. Egy kis odafigyeléssel azonban a tavasz nem csak orrfújásból fog állni.

Tüsszögés, orrfolyás, orrdugulás, köhögés, szemviszketés, könnyezés – a tavaszi allergia leggyakoribb tünetei, amelyek hazánk lakosságának közel 15-25 százalékának keserítik meg a mindennapjait. „A tünetek hasonlítanak a megfázásra, ám ha váratlanul jelentkeznek, és pár napon belül sem enyhülnek, forduljunk orvoshoz” – tanácsolja Dr. Szilágyi Katalin, aki kiemelte: a kezeletlen allergia évről-évre hevesebb tünetekkel jelentkezhet, ezért fontos, hogy mihamarabb elkezdjük a kezelést.

Forrás: Thinkstock

A tavaszi allergiaszezon leginkább április közepén „tombol”, az idei enyhe tél miatt azonban a növények korábban virágoznak, így az allergiások tünetei is hamarabb jelentkezhetnek.

Melyek a leggyakoribb allergének és hogyan csökkenthetők az allergiás tünetek gyógyszer nélkül? Olvasd el a Napidoktor.hu cikkében!

Kulcsár Edina: "A csomók nem nagyobbodtak"http://www.life.hu/drlife/20160407-kulcsar-edina-szepsegkiralyno-melleben-a-csomok-nem-nagyobbodtak.htmlA szépségkirálynő nemrég MR-vizsgálaton járt és kiderült, hogy a mellében talált csomók nem lettek nagyobbak, amit szerelmének is köszönhet. Dr. Life--Wifi-allergia miatt akasztotta fel magát egy lány http://www.life.hu/drlife/20151201-ongyilkos-lett-egy-fiatal-lany-mert-allergias-volt-a-wifire-a-csaladja-kampanyt-inditott.htmlA 15 éves Jenny Fry holttestére a Brooke Woods erdőségben találtak rá. Halálát egy igen ritka betegség okozta, mellyel a lány már nem tudott megküzdeni. Dr. LifeThinkstockFagyallergia - akikkel szemben könyörtelen a télhttp://www.life.hu/drlife/20150107-a-fagyallergia-szedi-aldozatait.htmlA hideg, nyirkos időjárás, a nulla fok közeli hőmérséklet vagy a zord mínuszok nem csak kellemetlenséget okozhatnak. Néhány ember szervezete hevesen reagál a fagyos környezetre.Dr. Life--Allergia és immunitás - így előzd meg az allergia kialakulását a babádnál!http://www.life.hu/drlife/20140508-a-babak-etrendje-a-szoptatas-az-elso-ezer-nap-kiemelkedoen-fontos-a-kesobbi-egeszsegben.htmlEgy egész életet allergiával leélni még a modern gyógyszerekkel is kihívást jelenthet. Érdemes hát a gyerkőcöknél mindent megtenni annak érdekében, hogy ne alakuljon ki ez a betegség. Dr. LifeOrigoPollenek, csípések, allergia – támad a tavaszhttp://www.life.hu/drlife/20140411-pollenek-mehek-kullancsok-pokok-allergia-igy-vedekezz-ellenuk.htmlAz Országos Mentőszolgálat hasznos útmutatóval és védekezési tippel szolgál az előttünk álló időszakra.Dr. Life--Átverés: szilikon-allergia nem létezik!http://www.life.hu/drlife/20130524-a-szilikon-allergia-csak-egy-varosi-legenda-hogy-tobb-penzt.htmlA szilikon-allergia városi legenda dr. Krasznai Zsolt szerint, mert kizárt, hogy a steril implantátum reakcióba lépjen a szervezettel. Az országban már történt átverés az üggyel kapcsolatban.Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.