A Brazíliában élő Misael Caldono Abreu légzése a túlsúlya miatt gyakran leáll éjszakánként. 

Misael Caldogno Abreu még csak 5 éves, ám háromszor akkora a súlya, mint ebben a korban lennie kéne. A Brazíliában élő kisfiú extrém túlsúlya miatt többször előfordul, hogy leáll a légzése - hatalmas rettegésben tartva ezzel érte aggódó szüleit, akik attól félnek, egyik reggel nem ébred majd fel.

Forrás: Northfoto

 

Minden nagy nehézséget jelent neki. Egy felnőtt súlyát cipeli gyereként. A szíve valószínűleg fulladozik a nagy nyomás alatt.Ha nem kap megfelelő kezelést, akkor nagy az esélye rá, hogy meghal" - mondta el Mail Online-nak Misael édesapja, Manoel Abreu. A fiú orvosai szerint valószínűleg az úgynevezett Prader-Willi-szindrómával szenved: ez a ritka genetikai eredetű betegség soha ki nem elégíthető étvágyat okoz a betegnél. Misael szülei továbbra is remélik, hogy sikerül meggyógyítani fiukat, aki így végre egy normális gyermek életét tudja élni.

Prader-Willi-szindróma: az éhezés rabságában
Az emberek jelentős része az ízek iránti szenvedélyét egészséges keretek között tudja tartani, és csak néha enged a falás kényszerének, amikor válogatás nélkül, szinte kényszeres erőtől hajtva tömi magába az ételeket. A Prader-Willi-szindrómáról bővebben ide kattintva olvashatsz.