betegség kutatás érrendszer vegetáriánus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A generációkon át vegetáriánus diétát folytató populációkban olyan genetikai változások mentek végbe, melyek jelentősen megnövelték a rák, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Ha a hús semmiképpen nem jöhet számításba - mert például tiszteljük az állati életet -, akkor a cornelli tanulmány azt üzeni, hogy olyan növényi olajokat kell fogyasztani, amelyek kevés omega-6 linolsavat tartalmaznak, mint például az olívaolaj - írja az Origo.

Forrás: Thinkstock

Több tanulmány szerint a vegetáriánus férfiak rizikótényezője még a sterilitás, amit a nagyobb mennyiségben bevitt növényvédő szerek okoznak.

A vegetáriánusok további problémákkal is gyakran néznek szembe: a kalcium, a vas, a D- és a B12-vitaminok, valamint a csontok ásványianyag-tartalmának hiányával.

Kisebb viszont az esélyük bélrendszeri daganatokra, az elhízásra, a cukorbetegségre és szélütésre. Együnk tehát sok omega-3 zsírsavat tartalmazó halat és diót, a posztmodern ipari társadalmakban ugyanis megborult a kívánatos omega-3/omega-6 zsírsav arány elsősorban a halfogyasztás visszaszorulása miatt, vélik így számosan.

„Végighallgattam, ahogy marják egymást a másik szobában” - Azt kívánja, bár elváltak volna a szüleihttp://www.life.hu/drlife/20160415-napi-doktor-nem-valtak-el-a-szulei-veszekedes-problemak-halal-tortenet.htmlSzéki Gabriella, a Napidoktor.hu olvasója tanulságképpen meséli el történetét. Célja, hogy minél több olyan szülő olvassa el, aki az alapjaiban megromlott, boldogtalan házasságát azért tartja meg, mert szerinte a gyerekének így a legjobb. Dr. LifeThinkstockHúsevő baktérium támadta meg az élő Ken babát – Az egész arca foszlani kezdetthttp://www.life.hu/drlife/20160417-sulyos-fertozest-rodrigo-alves-aki-ken-babava-operaltatta-magat-kis-hijan-meghalt.htmlRodrigo Alves megállíthatatlan, ha plasztikai műtétekről van szó: eddig 115 millió forintot szánt arra, hogy úgy nézzen ki, mint Ken baba, a legutóbb rajta elvégzett beavatkozásnak azonban súlyos szövődményei lettek. Rodrigo kis híján életét vesztette. Dr. LifeOrigoAki sokat ül, rövidebb ideig élhethttp://www.life.hu/drlife/20160416-leroviditheti-az-eletet-a-sok-ules.htmlBrazil kutatók összesen 54 országból származó adatok elemzésével kimutatták, hogy a napi három óránál több ülés a bármilyen eredetű halálozások 3,8 százalékáért felelős. Dr. LifeOrigoTörőcsik Mari összetört Kulka János betegsége hallatánhttp://www.life.hu/drlife/20160416-torocsik-mari-osszetort-kulka-janos-betegsege-hallatan.htmlA családtagok, színészbarátok, kollégák rajongók imádkoznak most a stroke-ot kapott Kulka János felépüléséért. Törőcsik Mari összeomlott barátja betegsége hallatán. Dr. Life--Friss: Kulka János állítólag magához térthttp://www.life.hu/drlife/20160414-kulka-janos-szinesz-magahoz-tert-de-allapotarol-meg-nem-nyilatkoztak-az-orvosok.htmlA színész állapota felől jó hírek érkeztek, a szakemberek szerint az elkövetkezendő napokban derül ki, hogy számolni kell-e bármilyen tartós károsodással. Dr. Life--A heroin ölte meg a 23 éves lányt - Anyja meghatóan búcsúztattahttp://www.life.hu/drlife/20160414-drogtuladagolasban-halt-meg-a-22-eves-lany-anyja-meghato-modon-bucsuztatta.htmlA 23 éves Kelsey Grace éveken keresztül drogfüggő volt, egészen múlt szombatig. Heroin túladagolásban halt meg. Anyja megható szavakkal búcsúztatta. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.