10+1 mondat, amit nem érdemes mondanod egy migrénesnek

Forrás: giphy.com -
fejfájás migrén rosszullét segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak esetek, amikor jobb nem megszólalni vagy okoskodni, ilyen egy migrénes fejfájás is: hiába akarunk segíteni, nem sikerül vagy éppen sokszor balul sül el.

1. „Teljesen átérzem a helyzetedet, nekem is gyakran fáj a fejem.” - Persze, de azért akad különbség migrénes és „sima” fejfájás között.

Forrás: giphy.com

2. „Nem jobb, ha otthon maradsz?” - Tény, hogy egy migrénes a magzatpózba való összehúzódáson és a hányáson kívül nem sok dolgot tud csinálni, amikor fáj a feje.

3. „Próbáltad már…?” - Sajnos nem találták fel még a migrén ellenszerét, ezért nem valószínű, hogy valami újjal tudsz előállni számára.

5. „Ismertem valakit, akinek folyamatosan migrénje volt, aztán kiderült, hogy agydaganata van.” - Gyakori fájdalmak esetén valóban érdemesebb kivizsgáltatni magunkat, de addig is fölösleges ilyenek miatt aggódni.

6. „Valószínűleg csak jobban kellene vigyáznod magadra.”

7. „Nézz meg egy filmet vagy hallgass zenét, az elvonja a figyelmedet a fájdalomról.” - Téves. A migrén során szószerint csak csendre és sötétre vágysz.

Forrás: Dreamstime

8. „Már megint fáj a fejed?” - A migrén sajnos egy visszatérő dolog.

9. „Miért viselsz napszemüveget a szobában?”

10. „Ez a hormonok miatt van, nem? Annyira rosszul nem nézel ki, mint a múltkor.”

+1 „Gondolkodj pozitívan és minden rendben lesz!” - Amint enyhül a fájdalom, eljön a szuper boldogság ideje.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.