A 27 éves Chloe Christos saját bevallása szerint tudta, hogy nem normális, ami a testével történik, ám túlságosan szégyellte ahhoz, hogy beszéljen róla.

Chloe Christos 14 éves korában kezdett el menstruálni, ami a normálisnak tartott 3-5 nap helyett 5 teljes évig tartott.

Dr. Life, 5 éven át folyamatosan menstruált egyForrás: GoFundMe

Sokszor elájultam, vészesen alacsony volt a vérnyomásom, és nem volt jó ötlet vezetnem vagy elmennem otthonról - magyarázta a Daily Mail Australiának Chloe, aki napi 20-60 milliliter vért veszített, négy nap alatt pedig akár fél litert is. Vérzési rendellenessége miatt a vasszintje is veszélyesen alacsony volt. A Perthben élő grafikus-stylistot később az úgynevezett von Willebrand-szindrómával diagnosztizálták, ami egy örökletes, véralvadási zavart jelent.

Chloe azóta túl van a kezelésen, és saját bevallása szerint azért osztotta meg történetét, hogy támogassa a kezelés minőségét és hozzáférési lehetőségét minden érintett nő számára.

Menstruációs rendellenességek - mikor menj orvoshoz?
A havonta jelentkező, olykor fájdalmas görcsökkel járó havi vérzést nőként már úgy megszoktuk, hogy még a rendellenesnek számító állapotokkal is ritkán fordulunk orvoshoz – pedig nem ártana. A Life.hu cikkéért kattints ide!