3 bizarr dolog, ami a terhesség alatt bárkinél előfordulhat

tünet terhesség viszketés szülés várandós
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kisbabát vársz? Az élet legszebb dolga, de ilyenkor bizony elképesztő tüneteket produkálhat a tested. Összeszedtünk három olyan kellemetlen mellékhatást, mely akár nálad is jelentkezhet majd a terhesség alatt. 

Gondok a vécén

A székrekedés különösen az utolsó időszakra jellemző, ám már a terhesség legelejétől jelen lehet egy kismama életében. Az ok a következő: a progeszteron hormon miatt megváltozik az emésztés, és megnövekedik a vízszükséglet. Ilyenkor fogyassz magas rosttartalmú ételeket!

Forrás: Dreamstime

Súlyos viszketés

A kellemetlen vakarózás végigkísérheti az egész terhességet. Leginkább a mellek és a has tájékán viszkethetsz, ahol a bőr testünk növekedését követve jobban nyúlik.

Fogínyvérzés

Megduzzadt és kivörösödött fogíny? A terhesség egyik gyakori tünete, mely a szervezetben megnövekedett progeszteronszint, valamint a megnövekedett véráramlás miatt jelentkezik.

Forrás: Womenshealthmag

Megúszható a terhesség alatti reggeli rosszullét?

Nem kell feltétlenül megküzdeniük a reggeli hányással és rosszulléttel, a B6 vitamin és a doxilamin nevű antihisztamin együttesen ugyanis segíthet legyőzni ezeket a kellemetlen tüneteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.