Elterjedtebb az e-cigi az iskolákban, mint a hagyományos dohánytermék

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Rainer Jensen -
e-cigaretta diákok iskola kutatás dohányzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy amerikai kutatás szerint a kamaszok nagyobb valószínűséggel próbálják ki az elektromos cigarettát akkor, ha olyan iskolába járnak, ahol elterjedtnek számít az eszköz.

A kutatók azt mutatták ki, hogy az e-cigaretta használatában megfigyelhető különbségek az iskolák között idővel nőnek, ami arra utal, hogy bizonyos iskolák nagyobb mértékben hozzájárulnak a kamaszok körében tapasztalható e-cigi használat növekedéséhez, mint mások.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Rainer Jensen

A szakértők úgy vélik, hogy lehet valami ezeknek az iskoláknak a kultúrájában, ami az ilyen eszközök használatára ösztönzi a diákokat.

"Eredményeink azt mutatják, hogy vannak bizonyos iskolák, amelyek elősegítik az e-cigaretta használatának nagyobb gyakoriságát a diákok körében"

- mondta a Health and Place című szaklapban megjelent kutatás vezetője, Adam Lippert, a Coloradói Egyetem szociológusa. A CDC szerint az elektromos cigaretta használata az amerikai tinédzserek körében 2011. óta drámai mértékben megnőtt. 2015-ben több mint 3 millió felső tagozatos és középiskolás diák használta az eszközt.

Bármit teszünk, betegek leszünk? A XXI. század leggyakoribb betegségeihttp://www.life.hu/drlife/20160503-alzheimer-cukorbetegseg-csontritkulas-mellrak-korunk-leggyakoribb-betegsegei.htmlBármerre megyünk, bármit teszünk, a betegség valamely formájával folyamatosan szembesülünk. Némelyik betegség kortól és nemtől független, míg a többi nem válogat, férfi és női szervezetben is ugyanúgy képes „lecsapni”. Ezek korunk feltörekvő betegségei! Dr. Life--Mi áll a halálközeli élmények hátterében?http://www.life.hu/drlife/20160503-mi-allhat-a-halalkozeli-elmenyek-hattereben.htmlNem csak a nyugati világban esik szó gyakran halálközeli élményekről, hanem a legtöbb kultúrában helyet kapnak ezek az élmények. De vajon mi áll a háttérben? Dr. LifeThinkstockAgyevő amőba miatt halt meg 24 évesen a fiatal lányhttp://www.life.hu/drlife/20160503-kelsey-mcclain-24-evesen-halt-meg-miutan-a-colorado-folyoban-megfertozte-egy-agyevo-amoba.htmlKelsey McClain a születésnapját ünnepelte egy kis vízi kalandozással a Colorado folyón, de a szórakozásnak végzetes következménye lett. Néhány nappal később már beszélni és mozogni sem tudott. Dr. Life--Kórházba került Fésűs Nelly kislánya, Csengehttp://www.life.hu/drlife/20160503-fesus-nelly-a-tv2-nagy-duett-szereplojenek-kislanya-csenge-korhazba-kerult.htmlA Nagy Duett énekesnőjének gyermekét a Heim Pál Gyermekkórház traumatológiai osztályán műtötték meg. Dr. LifeFotó: Szabó Balázs/Life.huEva Mendes összetört: Rákban meghalt szeretett testvérehttp://www.life.hu/drlife/20160429-eva-mendes-idosebb-batyja-carlos-mendes-53-evesen-meghalt-rakban.htmlSzörnyű veszteség érte a színésznőt. Idősebb bátyja hosszas küzdelem után hunyt el áprilisban. Dr. Life--Nem fogja vissza magát a testünk: a változókor már nem kizárólag a nők problémájahttp://www.life.hu/drlife/20160427-menopauza-valtozokor-nem-csak-a-noket-a-ferfiakat-is-erinti-jellemezo-tunetekkel-jar.htmlA menopauza komoly időszakot jelent a nőknek, ilyenkor a hormonháztartásuk teljesen felborul, nem biztosak magukban, a világban elfoglalt helyükben, ez pedig komoly sebeket ejthet gondosan óvott magánéletük páncélján. Azonban úgy tűnik, hogy már a férfiak sincsenek biztonságban. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.