Meghalt a 15 éves fiú, aki egy öregember testében élt

Forrás: NORTHFOTO -
öregember betegség halál gén fiatal fiú Hutchinson-Gilford szindróma fiú India
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orvosok csodának tartják, hogy Nihal Bitla megérte a 15. születésnapját, hiszen alig pár évet jósoltak neki orvosai.

A Mumbaiban élő fiú egy nagyon ritka betegséggel, a Hutchinson-Gilford szindrómával küzdött. Bitlat kedden érte el a végzet, amikor a nagy hőségben annyira kiszáradt, hogy már nem tudták megmenteni az életét.

Forrás: NORTHFOTO

A betegségét egy hibás gén okozta, amelynek kapcsán a gyerekek nyolcszor gyorsabban öregszenek és általában tizenévesen halnak meg. Születéskor még egészségesnek tűnik a csecsemő, de az első életévben már jelentkeznek a tünetek, bőrelváltozások, hajhullás. A Hutchinson-Gilford szindrómában szenvedők testsúlya és testmagassága is nagyon alacsony. Legtöbbször érelmeszesedésben, szívbetegségben, stroke-ban halnak meg – írja a BBC.

Sosem felejtett el mosolyogni

Nihal Bitla súlya mindössze 12,5 kilogramm volt, magassága 1,2 méter. A fiú sosem adta fel pozitív életszemléletét és számtalan jótékonysági eseményen vett részt. Próbált minél többet segíteni indiai sorstársain, akik szintén ebben a furcsa szindrómában szenvednek.
Ismert emberek, akik anélkül lettek híresek, hogy bármit láttak volna a világbólhttp://www.life.hu/drlife/20160505-ray-charles-stevie-wonder-andrea-bocelli-helen-keller-vak-sztarok-ismertek-lettek.htmlHiába nem láthatták azokat, amiket mi mindennap, hátrányukból mégis előnyt kovácsoltak. Ők azok a sokak által ismert emberek, akiket betegségük cseppet sem gátolta abban, hogy híresek, sikeresek és elismertek legyenek. Dr. LifeAFPA szívünknek is szüksége van állóképességre – Így őrizhetjük meg egészségünket!http://www.life.hu/drlife/20160504-sziv-es-errendszer-sportolj-az-egeszsegedert-rendszeresen.htmlNem kell sokat tennünk ahhoz, hogy egészségünket megőrizzük: csupán napi fél órát kell mozognunk, hogy a szívünk is megfelelően működjön hosszútávon. Miért és milyen mozgás ajánlott? Lássuk! Dr. Life--Műteni kell Bombera Krisztináthttp://www.life.hu/drlife/20160506-bombera-krisztina-ujsagiro-riportert-muteni-kell-a-konyoke-miatt.htmlA híradós évek óta halogat egy operációt, amelyen hamarosan túl kell esnie, hogy végre teljes életet tudjon élni. Dr. Life--Sebestyén Balázst baleset értehttp://www.life.hu/drlife/20160505-sebestyen-balazst-a-class-fm-morning-showjanak-musorvezetojet-kissebb-baleset-erte.htmlA műsorvezető keze edzés közben sérült meg, ezért most kénytelen fél kézzel boldogulni. Dr. Life--Életveszélyes állapotba került Johnny Depp legidősebb gyermeke http://www.life.hu/drlife/20160504-johnny-depp-lanya-nagyon-sokat-fogyott-ma-mar-eletveszelyes-az-allapota-foto.htmlLily-Rose Depp már 16 éves, és igazi nővé cseperedett. Bár a hírek szerint ígéretes modellkarrier állna előtte, az ijesztő fogyási kísérleteivel teljesen kiakasztja a környezetét. Dr. Life--Galambos Lajcsi: "Az ütőeret vágták fel, ennek nagy kockázata van"http://www.life.hu/drlife/20160504-galambos-lajcsi-zenesz-mar-a-bortonben-is-erezte-hogy-gond-van-a-szivevel.htmlSzívműtéte után otthonában adott interjút a Mokkának Lagzi Lajcsi. A zenész úgy érzi: túl sokat töltött külön a családjától, ezért is döntött úgy, hogy a műtétet követően saját felelősségre elhagyja a kórházat. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.