Minden ötödik iskolás kipróbált már valamilyen drogot

Forrás: Dreamstime -
kannabisz iskola drog kutatás egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden ötödik iskoláskorú fiatal fogyasztott már életében valamilyen kábítószert, és a drogfogyasztók egyre inkább a követhetetlenül változó összetételű szintetikus szereket használják. 

A statisztikai hivatal kiadványában az olvasható: a Nemzeti Drog Fókuszpont 2015-ös jelentése szerint minden tizedik felnőtt és minden ötödik iskoláskorú gyermek vagy fiatal fogyasztott már életében valamilyen kábítószert, leggyakrabban kannabiszt, ecstasyt vagy amfetamint.

Forrás: Dreamstime

A szintetikus kannabinoidok (herbál) rövid idő leforgása alatt a második leggyakoribb pszichoaktív szerré váltak, népszerűségük az amfetaminéhoz hasonló.

Az iskolások leggyakrabban kannabiszt, gyógyszereket vagy gyógyszert és alkoholt együtt használnak kábítószerként.

1995 és 2003 között az iskolások körében a kábítószert kipróbálók aránya megnégyszereződött, a 2007-ben kezdődő kis csökkenés után pedig 2011-től újra jelentős növekedésnek indult.

Ugyanekkorra a fiúk és lányok közötti korábbi jelentős különbség - amely a fiúk túlreprezentáltságát mutatta - már nem volt kimutatható.

Ismert emberek, akik anélkül lettek híresek, hogy bármit láttak volna a világbólhttp://www.life.hu/drlife/20160505-ray-charles-stevie-wonder-andrea-bocelli-helen-keller-vak-sztarok-ismertek-lettek.htmlHiába nem láthatták azokat, amiket mi mindennap, hátrányukból mégis előnyt kovácsoltak. Ők azok a sokak által ismert emberek, akiket betegségük cseppet sem gátolta abban, hogy híresek, sikeresek és elismertek legyenek. Dr. LifeAFPTáppénzből kell megélnie Rékasi Károlynakhttp://www.life.hu/drlife/20160505-tappenzbol-kell-megelnie-rekasi-karolynak-a-baratok-kozt-szineszenek.htmlAhogy írtunk róla, újra meg kellett műteni Rékasi Károlyt. A színész sebfertőzése miatt most karanténban fekszik, csupán szerelme, Pikali Gerda látogathatja, de ő is speciális öltözékben léphet csak be hozzá. Dr. Life--Hargitai Bea kisfia kinőtte csecsemőkori betegségéthttp://www.life.hu/drlife/20160505-hargitai-bea-playmate-kisfia-kinotte-csecsemokori-reflux-betegseget.htmlAz egykori playmate nehéz időszakot élt át, amikor kiderült, hogy kisfia refluxos lett. Dr. LifeOrigoElterjedtebb az e-cigi az iskolákban, mint a hagyományos dohánytermék http://www.life.hu/drlife/20160504-tobb-e-cigit-szivnak-a-diakok-mint-korabban-friss-kutatas-dohanytermekek.htmlEgy amerikai kutatás szerint a kamaszok nagyobb valószínűséggel próbálják ki az elektromos cigarettát akkor, ha olyan iskolába járnak, ahol elterjedtnek számít az eszköz. Dr. Life--Bármit teszünk, betegek leszünk? A 21. század leggyakoribb betegségeihttp://www.life.hu/drlife/20160503-alzheimer-cukorbetegseg-csontritkulas-mellrak-korunk-leggyakoribb-betegsegei.htmlBármerre megyünk, bármit teszünk, a betegség valamely formájával folyamatosan szembesülünk. Némelyik betegség kortól és nemtől független, míg a többi nem válogat, férfi és női szervezetben is ugyanúgy képes „lecsapni”. Ezek korunk „feltörekvő” betegségei! Dr. Life--Harapdálással kényeztet a sztárok masszőrehttp://www.life.hu/drlife/20160504-ez-a-no-harapdalassal-masszirozza-a-sztarokat.htmlKanye West, Gwen Stefani,Rihanna, Eminem..Mi a közös bennük? Nos, mindannyian megfordultak a "harapdálós" masszőrnőnél. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.