Az öntudatvesztés életeket képes megváltoztatni - Hihetetlen kómatörténetek

kóma történet felnőtt gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kóma olyan eszméletlen állapot, amely többféle életkörülmény hatására létrejöhet. Hatalmas megkönnyebbülés és öröm tud lenni, ha valaki felébred belőle. Mégis vannak olyan élethelyzetek, amikor az állapotból felébredve az érintettek teljesen megváltoznak: új szokások szerint viselkednek, új identitásra tesznek szert - maguk sem tudják, miért. Megdöbbentő történetek.

Az Abba ereje

Layla Towsey agyhártyagyulladást követően esett kómába, és a családja már végső búcsút vett tőle, amikor öt nap után a kislány egyszer csak kinyitotta a szemét, és az Abba slágerét, a Mamma Mia!-t kezdte énekelni.

Forrás: Dreamstime

Lány helyett fiú

A hároméves Ja Ven valamivel rosszabbul járt, mikor a szintén öt napig tartó kómából magához tért. A kislány személyisége teljesen megváltozott, a kórházból való hazatérése után rászokott a dohányzásra és az ivásra, valamint csak fiúruhákat volt hajlandó hordani. Az apa, hogy ne mutasson rossz példát lányának, leszokott a dohányzásról, és a család teljesen új helyre költözött, de Ja Ven továbbra is rá szeretne gyújtani, ha bárhol meglát egy cigarettát.

Káromkodós első pillanat

Joanne Hopkins helyzete sem lehetett könnyű, aki miután 41 napot várt arra, hogy fia magához térjen, az első szó, amit meghallott tőle, egy káromkodás volt. A fiú autóbalesetet szenvedett korábban, és még mindig két év rehabilitáció vár rá, de édesanyja bízik a teljes felépülésében.

Kómába esve szült

Valerie Leah 27 hetes terhesen kapta el a sertésinfluenzát, és az orvosok, hogy az ő és gyermeke életét is meg tudják mentetni, kómába ejtették az anyát, majd császármetszést hajtottak rajta végre. Valerie döbbenten látta meg ébredése után, hogy a hasa már lapos, gyermeke pedig háromhetes volt, mikor először kézbe tudta őt venni.

Forrás: Dreamstime

Kómába zuhan a szerelemtől

Az 53 éves Wendy Richmond valahányszor heves érzelmeket él át, szinte teljesen lebénul, és kómába zuhan. Mivel a kezeléséhez szükséges gyógyszereket nem tudja megfizetni, az egyetlen lehetősége az, ha kordában tartja érzéseit.

Péntek 13

Terry Wallis 19 éven át volt kómában, miután elütötte egy autó. A balesete előtt közvetlenül született meg a gyermeke, akit így 19 év után látott először. Érdekes adalék, hogy mind a baleset, mind a feléledés péntek 13-án történt.

A mesterséges kóma

John Roach esete azért különös, mert a férfi szimpatikus reflex disztrófiája miatt többévnyi kínzó fájdalom után maga kérte, hogy helyezzék kómába, így ő egyike annak a nagyjából száz betegnek, akit ketaminnal tartottak öntudatlan állapotban. John esetében a kezelés sikeresnek bizonyult, és ma már ismét kézen fogva sétál feleségével, és az unokáját is meg tudja ölelni.

Horrorfilmbe illő orvosi történetek

Aki beteg, az ki van szolgáltatva az orvosának, ezért kénytelen teljesen megbízni benne a gyógyulás reményében. Legtöbbször nem is kell csalódnia. De mi van, ha mégis? Pár esetben az orvosok igencsak hajlamosak kihasználni a beteg tehetetlenségét. Kik ők? Elolvashatod cikkünkben!
Babát vállalnátok? Ezek a függőségek befolyásolják a termékenységet!http://www.life.hu/drlife/20160505-a-fuggosegek-sulyosan-befolyasoljak-a-termekenyseget-napi-doktor.htmlA rendszeres dohányzás, alkohol- és drogfogyasztás, valamint a sportfüggőség és az elektronikus készülékek használata is negatívan befolyásolhatja a nők és a férfiak termékenységi képességét. Dr. LifeOrigoEgyre kevesebb magyar alszik jólhttp://www.life.hu/drlife/20160506-egy-kutatas-szerint-minden-masodik-magyar-alvaszavarban-szenvedhet.htmlMagyarországon az óvatos becslések szerint minden második felnőtt szenvedett már ideiglenes alvászavarban. A nőket kétszer olyan gyakran érinti, mint a férfiakat, és az idősebbeknél többször fordul elő, mint a fiataloknál. Az alvászavar növeli a kardiológiai betegségek kockázatát. Dr. LifeOrigoSaját online avatár és mobilfüggőség – Újabb súlyos szenvedélybetegség van a láthatáron http://www.life.hu/drlife/20160506-mobilfuggoseg-internetfuggoseg-egy-ujabb-szenvedelybetegseg-van-kialakuloban-szakertok-szerint.htmlNyomkodom a telefonom, a külvilágból sem érzékelek sokat. Bele-belelépek olyanokba, amikbe máskor nem. Lehajtott fejjel püfölöm a telefonom érintőképernyőjét. Nem érdekel senki és semmi, csak az online világ és a barátaim. Nagyjából így lehetne leírni azt a jelenséget, amely egyre inkább szenvedélybetegséggé növi ki magát: az internet- és mobilfüggőséget. Egyes kutatások már aggasztó adatokat közölnek. Dr. LifeOrigoIsmert emberek, akik anélkül lettek híresek, hogy bármit láttak volna a világbólhttp://www.life.hu/drlife/20160505-ray-charles-stevie-wonder-andrea-bocelli-helen-keller-vak-sztarok-ismertek-lettek.htmlHiába nem láthatták azokat, amiket mi mindennap, hátrányukból mégis előnyt kovácsoltak. Ők azok a sokak által ismert emberek, akiket betegségük cseppet sem gátolt abban, hogy híresek, sikeresek és elismertek legyenek. Dr. LifeAFPA szívünknek is szüksége van állóképességre – Így őrizhetjük meg egészségünket!http://www.life.hu/drlife/20160504-sziv-es-errendszer-sportolj-az-egeszsegedert-rendszeresen.htmlNem kell sokat tennünk ahhoz, hogy megőrizzük az egészségünket: csupán napi fél órát kell mozognunk ahhoz, hogy a szívünk is megfelelően működjön hosszú távon. Miért és milyen mozgás ajánlott? Lássuk! Dr. Life--Az okostelefon-függőség egyre elterjedtebb – és már nem csak a felnőtteket érinti!http://www.life.hu/drlife/20160428-napi-doktor-okostelefon-fuggoseg-mar-a-gyerekeket-is-erinti-kutatas.htmlKorábban, ha a gyerekek rossz jegyet kaptak, nem nézhettek tévét. Mostanság más idők járnak. A mai gyerekek már az interneten és a közösségi oldalakon élik az életüket. Ezért a szülők sok esetben ezt vonják meg a lurkóktól. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.