Azt gondolnád, hogy a műtét nélküli szépészeti beavatkozások ártalmatlanak az egészségedre? Nagyon is tévedsz. Íme 3 tény, amivel jobb, ha tisztában vagy, mielőtt belevágsz.

Cseppet sem veszélytelen

Dr. Terry Dubrow plasztikai sebész szerint bár a műtétmentes beavatkozások estében valóban kisebb valószínűséggel alakulnak ki szövődmények, ám a töltőanyagok, amelyeket az orrba, az arcba vagy a halántékba fecskendeznek, akár vakságot is okozhatnak. Éppen ezért nem mindegy, milyen anyagokkal dolgozik a sebészed: bátran kérdezz utána!

Forrás: Dreamstime

Nem feltétlen az első orvos a legjobb

Az Egyesült Államokban elvégzett plasztikai műtétek 30-40 %-át Dr. Dubrow szerint nem plasztikai sebészorvosok, hanem magukat kozmetikai sebészeknek hívó „szakértők" végzik. Dubrow szerint a beavatkozás előtt mindenképp győződjünk meg arról, hogy valóban képzett orvos végzi a műtétet. Kérdd el a bizonyítványát, csekkold le a fórumokat, miket írnak róla.

Forrás: Thinkstock

A plasztikai műtét nem csak egy apró beavatkozás

Megéri kockára tenni az életedet ezért a változásért? Dr. Dubrow szerint a beavatkozás előtt gondold át alaposan, hogy a műtéttel járó előnyök eléggé kárpótolnak-e majd a rengeteg sok utánajárásért, a fájdalomért és az esetlegesen elsőre nem éppen jól sikerült eredményért, a helyreállítás ugyanis cseppet sem egyszerű és fájdalommentes. Ne a párod unszolására végeztesd el, ne gondold, hogy megváltozik tőle az életed, vagy jobban fogod szeretni magad tőle!

Plasztikatörténelem, avagy már az ősember is hiú volt?
Pörgessük vissza az idő kerekét, és vegyük szemügyre, hogyan alakultak ki a ma már bárki számára elérhető szépészeti beavatkozások. Nem hiába, az ember más ősidők óta arra törekszik, hogy kinézetét vonzóbbá, a másik nem számára kívánatosabbá tegye. A történet kezdetéhez menjünk vissza az időben, jó sokat. A Life.hu cikkéért kattints ide!